Zavřít reklamu

obi-worldphone iconVšichni si jistě pamatujeme na Johna Sculleyho, kterého v 80. letech přivedl Steve Jobs do Applu, aby ho následně Sculley po několika letech z Applu vyštípal. To je však jiný příběh, pro tento článek víceméně nepodstatný. Důležité je, že společnost v jejímž čele John Sculley momentálně stojí, vydala svůj první smartphone na trhu ve Velké Británii. Jedná se tak o začátek prodejů v „západním světě“. Společnost se jmenuje Obi Worldphone a telefon má název Obi MV1. Jedná se o vlajkovou loď společnosti, která na britském trhu stojí velice nízkých 99 liber. 

Telefon se již prodává na trzích na Středním východě, Jihovýchodní Asii a Latinské Americe. Zahájení prodejů ve Velké Británii tak značí příchod na západní trhy. John Sculley je jedním ze spoluzakladatelů společnosti Obi Worldphone, která si klade za cíl prodávat kvalitní, avšak cenově dostupné smartphony. Na rozdíl například od konkurenčních iPhonů nebo high-endových Android telefonů.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Co se specifikací týče, MV1 disponuje 5″ 720p obrazovkou, 2MP selfie kamerou a 8MP hlavní kamerou. V těle telefonu tiká čtyř jádrový Snapdragon 212, který je taktovaný na 1,3 GHz a kterému dodává energii 2500 mAh baterie. V neposlední řadě telefon disponuje 2GB RAM a základní pamětí o velikosti 16GB, která je následně rozšiřitelná za pomocí microSD karet. Za cenu, kterou telefon stojí, se jedná o velice slušně vybavený telefon. Levné Androidy ovšem často mívají své specifické mouchy a je otázkou, zda-li se podařilo vývojářům tento model nějak více doladit.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Design telefonu je poměrně neotřelý a hlavním prvkem, kterého si každý okamžitě všimne, je „plovoucí“ displej, který je umístěn zhruba milimetr nad tělem telefonu. Displej pak ochraňuje Gorilla Glass 3. generace. Dalším zajímavým prvkem jsou zaoblené rohy ve spodní části telefonu, které kontrastují s těmi ostrými na horní straně zařízení.

V telefonu se nachází speciální systém s názvem Cyanogen OS 12.1.1, který je založen na Androidu 5.1 Lollipop. Jedná se tak o jakousi nadstavbu systému podobnou řešením, které využívají víceméně všichni výrobci smartphonů s Androidem. Telefon je možné si objednat na webu výrobce.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.