Zavřít reklamu

John_sculleyBývalý ředitel Apple John Sculley, který byl v čele společnosti v letech 1983 – 1993, se včera ve videu zveřejněném v magazínu The Street vyjadřoval k produktům, které společnost Apple dnes nabízí svým zákazníkům. Víceméně nešetřil na chvále, sám má prý iPhone, iPad i MacBook, které každý den používá. Nicméně na adresu Apple Watch tak lichotivý nebyl. Jak si můžete sami prohlédnout ve videu na konci článku, našel několik věcí, které chytrým hodinkám od Applu vytýká. A v podstatě se s ním nedá nesouhlasit. 

„Myslím si, že Apple Watch jsou úchvatné co se designu týče, ale bohužel nemají tolik funkcí na to, abych měl potřebu si jedny kupovat.“ Při dotazu, co by měl Apple na svých hodinkách změnit, aby si je tedy koupil, odpověděl že v první řadě by odstranil přílišnou závislost na iPhonu. „Když si jdete zaběhat, nechci s sebou tahat jak svůj iPhone, tak Apple Watch pouze proto, že bez telefonu neumí počítat to co uběhnu. Věřím ale, že tenhle problém Apple vyřeší, v takovýchto věcech jsou dobří a vědí co mají dělat“. 

Dále Sculley radil, že by se měl Apple více zaměřit na tzv. chytré psaní (smart messaging), ve kterém vidí budoucnost. Zmiňoval například WeChat nebo Facebook M.

„Nemyslím si že každý milovník Applu musí automaticky vlastnit všechny jejich produkty, ale ty které sám osobně vlastním mám velmi rád a a stejně rád je také používám“. Dále Sculley dodává své nadšení z nových iPadů Pro, které velmi rád používá na čtení novin a knih. Na čtení má iPad Pro daleko radši, než Kindle.

John Sculley se do Applu dostal v roce 1983, kam přešel z předchozího působení v Pepsi. Byl to právě on, který donutil Steva Jobse k tomu, aby opustil společnost. Je obecně považovaný za experta na marketing a i v dnešní době stále vydává publikace zaměřující se právě na marketingové strategie. Je také častým investorem do různých nadějných start-upů.

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.