Zavřít reklamu

iPhone 6s vs iPhone 2GTrend Applu v posledních několika letech je dělat svá zařízení tenčí a tenčí, což se týká hlavně, ale nejenom, iPhonů. Na jednu to není tak úplně špatně, protože kdo by si kupoval pořád stejně tlustý iPhone, ale když se zeptáte jakéhokoli majitele iPhonu, co by u nového modelu chtěl ze všeho nejraději, v nějakých 90% vám odpoví, že delší výdrž baterie a to klidně i na úkor tloušťky telefonu, která je u současných modelů až možná přehnaná.

Vždyť iPhone 6 byl ještě tenčí než iPhone 5s a nikdo si nikdy nestěžoval, že by byl druhý zmíněný telefon od Applu nějak tlustý nebo že by se snad nevešel někomu do ruky nebo dělal boule v kapse. Když porovnáme iPhone 6 s vůbec prvním iPhonem, je rozdíl ještě markantnější. První iPhone byl totiž tlustý 11,6mm a iPhone 6 je tenký jen 7,67mm a to i vystouplou čočkou fotoaparátu.

Zajímavé ale je, že výdrž baterie zůstala víceméně stejná. Nabízí se tak otázka, jakou výdrž by tedy nejtenčí iPhone 6 mohl mít, kdyby byl náhle stejně tlustý jako první iPhone, ale jinak by si zachoval svou velikost i ostatní malé komponenty. Stejnou otázku si kladl i jeden uživatel na Redditu, kterému to nedalo a vše si tak podle přesného vzorce spočítal.

Ve výsledku mu tak vyšlo, že kdyby všechen prostor navíc byl vyplněn baterií se stejnou hustotou energie jako má iPhone 6, získal by telefon dalších 6576 mAh pro baterii, což je obrovský nárůst. Jak by ale takový nárůst pomohl v praxi? Na to se můžete podívat v tabulce níže, kde ve druhém sloupci je napsaná aktuální výdrž v hodinách, ve třetím sloupci získané hodiny navíc a ve čtvrtém sloupci pak konečná výdrž v hodinách pro jednotlivou činnost.

iPhone 6s vs iPhone 2G battery

Pokud si tabulku pečlivěji projdete a hodiny si přepočítáte na dny, pak zjistíte, že kdyby byl iPhone 6 stejně tlustý jako první iPhone, vydržel by celé dva dny při brouzdání na internetu přes Wi-Fi, což je opravdu obrovský rozdíl, protože teď vydrží iPhone na Wi-Fi maximálně půlku dne.

Obrovská baterie a tím i neskutečná výdrž by ale sebou přinesla i několik nevýhod. V první řadě by byl iPhone 6 a 6 Plus opravdu obrovský, tlustý a hlavně těžký. Vážil by totiž téměř dvojnásobek toho, co nyní.

iPhone 6 and iPhone 2G

 

 

Dnes nejčtenější

.