Zavřít reklamu

iPhone-7-crown-button-concept-6Apple každý rok podává, a zároveň pak také získává, spoustu různých patentů. Některé jsou totálně mimo a jejich použití v praxi se zdá jako absolutně nereálné, jiné jsou zajímavé, ovšem poměrně kontroverzní a další jsou pak užitečné a dá se od nich očekávat, že se jejich realizace dočkáme v nejbližší možné době. Dnes tu máme zástupce z první kategorie, tedy z těch minimálně zvláštních. Jedná se o patent, který ukazuje iPhony a iPady, které mají místo klasického ovladače hlasitosti nainstalovanou ovládací korunku z Apple Watch. 

V první řadě je nutné podotknout, že je velice pravděpodobné, že se ničeho takového v budoucnu nedočkáme i přes to, že Apple takovýto patent získal. Celý dokument s názvem „Rotary input on phone/tablet“ se zabývá integrací otočného ovladače do telefonu a tabletu. Dle vizualizací by se mělo jednat o stejná ovládací prvek, který můžeme najít na Apple Watch.

Vzhledem k tomu, jakým způsobem lidé nadávají na hrbolek na zádech telefonu, si nedovedu představit to šílenství, které by způsobil další hrbol na boku telefonu. Jakkoliv praktické se takovéto řešení může zdát, působí poměrně kostrbatě. Apple by však rozhodně nebyl prvním, kdo by něco takového zkusil. Zhruba před 15 lety s něčím podobným přišla společnost Sony, ktera do svých tehdejších mobilních telefonů instalovala také otočný ovladač. Očividně se to příliš neuchytilo i přes to, že se s tím mobil ovládal docela obstojně. Takže i tento patent se pravděpodobně zasune do přihrádky přiznaných, ovšem nikdy nezrealizovaných nápadů. Ovšem jeden nikdy neví…

digital-crown-iphone

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.