Zavřít reklamu

upthere iconPlatforma iCloud dnes dostala novou konkurenci v podobě nové cloudové aplikace, kterou vyvinuli někteří z bývalých inženýrů, kteří chtějí kompletně změnit způsob, jakým jsou v iPhonu uložena vaše data. Nový startup s názvem Upthere, spoluzaložen Bertrandem Serletem, jež v Applu pracoval jako senior vicepresident softwarového inženýrství, vypouští svou první iOS aplikaci, která umožňuje uživatelům ukládat digitální fotografie v Upthere cloudu, který byl navrhnut tak, aby byl co nejrychlejší.

Po nahrání na servery Upthere lze obsah vyhledat a sdílet z libovolného zařízení Mac, iOS nebo Android. Popis fungování vypadá jako u Dropboxu, ale CEO Chris Bourdon, který vedl marketingové aktivity pro mnoho softwarových produktů společnosti Apple, si myslí, že jeho společnost má solidní šanci na úspěch i mezi špičkami cloudových úložišť.

„Myslíme si, že je iCloud zastaralý. Pro mnoho lidí, kteří vlastní více zařízení, iCloud moc neřeší kapacitní a fragmentační problémy skladování a myslíme si, že je tu spousta prostoru pro zlepšení, které můžeme pro uživatele, kteří používají iCloud, zrealizovat,“ řekl Bourdon. „Mluvili jsme se spoustou lidí a většina z nich moc iCloudu nerozumí. To je pro nás znamením.“

Zakladatelé Upthere si myslí, že myšlenka místního úložiště je pro spotřebitele s více zařízeními špatná. Aby jejich přímá komunikace s cloudovým úložištěm fungovala, vytváří si tým své vlastní servery, základní desky a více.

První aplikace společnosti Upthere Home dnes po několika měsících v beta testování vychází na iOS, ale bohužel není dostupná v českém Appstore.

Existují i plány pro vytvoření aplikace na fotografování, ze které by se fotky posílaly rovnou na cloud místo jejich uchovávání v úložišti zařízení. Jediný problém je, že by aplikace k fungování vyžadovala LTE nebo WiFi, což není vždy možné.

iCloud fb

Zdroj: cultofmac

Dnes nejčtenější

.