Zavřít reklamu

maarked iconObvykle, když chcete prodat nebo i koupit v podstatě jakoukoli věc, kterou jen tak neseženete v obchodě ve vašem městě, použijete nejspíš eBay, Aukro, Bazoš nebo třeba Sbazar a v případě Apple produktů náš Apple Bazar. Všechny uvedené ale spojuje jedna menší nevýhoda – kupci nebo i prodejci obvykle nechtějí/nemají čas se osobně sejít a předat zboží z ruky do ruky, což mnohým nemusí vyhovovat a mohou být podezřívaví. A právě proto je tu nová aplikace maarked, která slouží jako jakýsi bazar nebo spíše trh s věcmi z vašeho okolí.

maarked samozřejmě využívá vaší aktuální polohy, tedy přesněji polohy vašeho iPhonu, na základě které určí, jaké inzeráty vám zobrazí. Inzeráty se v aplikaci zobrazují ve dvou sloupcích, a to ve formě fotografie s nadpisem a cenou. Poslední dvě zmíněné však nejsou povinné, a tak se občas zobrazuje jen fotografie předmětu. Seřazení inzerátů se odvíjí na základě dvou parametrů – času přidání inzerátu a vzdálenosti. Inzeráty jsou navíc jsou rozdělené do jakýchsi skupin dle vzdálenosti, jako například inzeráty „od 56km“ nebo „od 120 km“. Při navrhování hlavní strany byl kladen velký důraz na maximální jednoduchost, což je pro přehlednost jedině dobře.

Pokud vás nějaký inzerát při brouzdání zaujme a rozkliknete jej, abyste se podívali na podrobnosti, opět zjistíte, že je vše skutečně jednoduché. V detailu inzerátu totiž najdete fotografii, název, podrobnější popis produktu, cenu, prodejce a nakonec i dodatečné informace, zda můžete (jako na správném trhu) usmlouvat cenu, zda je prodejce ochotný jej vyměnit za něco jiného nebo dokonce jestli vám jej pošle poštou. Z detailu inzerátu také můžete ihned prodejce kontaktovat a domluvit se s ním na podrobnostech týkajících se osobního převzetí, případně zjistit další informace o nabízeném produktu.

V aplikaci maarked ale nemusíte jen nakupovat, můžete zde i prodávat, a to téměř cokoli. Stačí jen vyfotit fotografii, přidat poutavý titulek, pár podrobností, cenu (může být i dohodou) a zveřejnit. To je vše. Nabídku tak máte vytvořenou během minutky a o nic víc se starat nemusíte. Pak už jen stačí čekat, až vás někdo kontaktuje, na což vás aplikace samozřejmě ihned upozorní.

maarked 1
maarked 2
maarked 3

Je vidět, že při navrhování maarked byla hlavním cílem jednoduchost, díky čemuž je vše opravdu přehledné a hned každému jasné. Jako malý bazárek nebo trh s věcmi z okolí aplikace rozhodně poslouží. Sám jsem do maarked několik věcí nahrál a nezabralo to více než pár minut. A vlastně to tak může udělat každý, protože zveřejňování inzerátů a dokonce i aplikace samotná jsou zcela zdarma a bez jedné jediné reklamy.

Aplikaci maarked si můžete zdarma stáhnout přímo zde:
[appbox appstore simple id1114518782]

maarked FB

Dnes nejčtenější

.