Zavřít reklamu

iPad Pro icon 5Gesta 3D Touch displeje jsou prozatím exkluzivitou jen iPhonu 6s a 6s Plus, které disponují speciálním displejem, jenž je citlivý na sílu stlačení. To se však s příchodem iOS 10 na podzim tak trochu změní. Už teď víme, že nový systém přinese rozšířené notifikace, které reagovaly jen na silnější stlačení, i na starší iPhony bez 3D Touch. Nyní se přišlo na to, že 3D Touch gesta budou dostupná i na iPadu Pro, a to díky Apple Pencil.

Samotný iPad Pro nedisponuje displejem s 3D Touch technologií, ale i tak jde o speciální panel, který dokáže spolupracovat s Apple Pencil. Tužka od Applu už ale na sílu zatlačení citlivá je a právě proto dokáže simulovat 3D Touch gesta. Toho Apple využil a v iOS 10 je možné pomocí Apple Pencil vymazat všechna upozornění v notifikačním centru tak, že tužkou zatlačíte silněji na křížek. Přesně tak funguje i novinka na iPhonu 6s a 6s Plus.

Zatím jde ale jen o jednu jedinou 3D Touch funkci, která byla objevena. Je však dost pravděpodobné, že do podzimu, kdy iOS 10 vyjde oficiálně pro všechny uživatele, přidá Apple své tužce a iPadu ještě další gesta a časem by jich mohlo být více. Jednou možná stejně, jako na nových iPhonech.

Jak novinka funguje, se můžete podívat na přiloženém videu níže

Dnes nejčtenější

.