Zavřít reklamu

bittorrent_iconJe to necelý měsíc, co jsme vás informovali o tom, že se společnosti BitTorrent chystá na trh s novou aplikací, nazvanou BitTorrent Now, která má být konkurencí ke službám jako je například Apple Music, Spotify, Netflix, Amazon Prime a další. Jedná se o službu, která se zaměřuje na streamování multimediálního obsahu, se zvýšeným důrazem na indie scénu. Jedná se jak o video, tak audio produkci. V pátek byla aplikace oficiálně spuštěná a uživatelé jí tak mohou stahovat na iOS zařízení a Apple TV.

Dle oficiálního prohlášení společnosti, se jim podařilo podepsat smlouvy o spolupráci s několika velkými vydavatelstvími. Je ovšem nutné podotknout, že se opravdu jedná spíše o indie scénu, než nějaký komerční mainstream. A to jak v oblasti hudby, tak videa. Mezi zmíněná vydavatelství patří například The Onion, Super Deluxe, IHeart Comix a další. Už nyní je uživatelům k dispozici mraky multimediálního obsahu a knihovna se má postupně rozrůstat.

S aplikací se také ovšem vážou jisté kontroverze. V první řadě mnoho uživatelů namítá, že aplikace pouze kanibalizuje název populárního P2P způsobu stahování souborů i přes to, že to s touto službou nemá absolutně nic společného. Veškerý přenos funguje na klasické bázi streamování, tudíž o nějakém peer2peer přenosu nemůže být řeč. Na druhou stranu, je veškerý obsah, dostupný v aplikaci, naprosto legální. To je jeden z důvodů, proč je také tato aplikace dostupná na platformě Apple. Aplikace nabízí placenou i neplacenou službu a stáhnout (iOS) si jí můžete zde.

screen-shot-2016-07-14-at-7-30-40-pm

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.