Zavřít reklamu

jbl clip 2 iconPrázdniny jsou tady s nimi i čas, ve kterém budeme na táboře, u moře, u vody a jednoduše bude většina z nás relaxovat a odpočívat. Každý si relaxování představuje trochu jinak, ale mnoho z nás si dokáže nejlépe odpočinout i u hudby. Léto, respektive voda, je ale největším strašákem pro chytré telefony, tablety a v neposlední řadě i reproduktory. O prázdninách budeme svá zařízení pokládat téměř všude, a tak se mohou zařízení snadno namočit a při nejhorším je můžeme dokonce utopit. Nyní si přinášíme recenzi na nádherný Bluetooth reproduktor JBL Clip 2, který se nebojí nečistot ani vody.

Když JBL Clip 2 dorazil, byl jsem překvapený, jak malý to je reproduktor (141 x 94 x 42mm). Je tak maličký, že jej bez problému dáte do své dlaně. Pod JBL Clip 2 se v balení skrývá Micro USB kabel, který slouží k napájení a poté potřebné dokumenty, mezi které patří především návody. Už samotná krabička je velice lehká, což znamená, že hmotnost JBL Clip 2 je taktéž velice nízká, konkrétně reproduktor i s vestavěnou karabinou, která dodává Clip 2 ten správný nádech, váží pouhých 184g, což je vzhledem k vodotěsné konstrukci skutečně málo. JBL Clip 2 získal certifikát IPX7, tudíž je reproduktor vodotěsný až do hloubky 1m, kde může setrvat 30 minut.

jbl clip 2 3

Design je poněkud netradiční, JBL Clip 2 je kulatý reproduktor, který má v horní části výstupek na karabinu, kterou můžeme například připnout ke svému batohu. Už na první pohled je vidět, že karabina toho opravdu hodně vydrží – je pevná a nestane se, že by se sama odepnula. Přední část černé barvy je vyrobena z odolného textilu, které může na první pohled připomínat gumu. Celé přední části také dominuje menší oranžové logo, dnes již prestižního výrobce JBL.

jbl clip 2 2

Otočíme-li JBL Clip 2, tak na zadní straně uvidíme poněkud esteticky schovaný 3,5mm jack konektor, pomocí kterého lze přehrávat hudbu “drátově”. Na levém boku nalezneme tři menší tlačítka, konkrétně +, – a symbol telefonu. První dvě zmiňovaná tlačítka celkem logicky slouží k ovládáni hlasitosti přehrávané hudby. Pomocí tlačítka třetího (symbolu telefonu) lze snadno přijmout a také položit hovor.

Na horní straně nalezneme malou diodu, která nám dává najevo, že je JBL Clip 2 zapnutý nebo v režimu spárování. Pravá hrana nabízí dvě tlačítka a vodotěsná dvířka. Nejprve se dostaneme k dvířkům, která jak již bylo řečeno, jsou vodotěsná. Pokud dvířka odkryjeme, uvidíme Micro USB port, který slouží k nabíjení samotného reproduktoru. JBL Clip 2 dokáže přehrávat přes Bluetooth až 8 hodin. Nyní se dostáváme k tlačítkům, první tlačítko slouží k zapnutí samotného reproduktoru, tlačítko druhé se symbolem slouží k spárování a aktivování funkce Wireless Daisy Chain, která umožní spojit dva Clip 2 dohromady a vytvořit tak ještě lepší zvuk, ke kterému se právě dostáváme.

jbl clip 2 1

Zvuk je mnohem lepší, než jaký byste očekávali od outdoor reproduktoru. Nejprve bych měl ocenit především vysokou hlasitost. Vzhledem k malým rozměrům dokáže JBL Clip 2 hrát opravdu nahlas. Překvapivá je i úroveň středů a výšek, které jsou opravdu výrazné a poslouchají se velice dobře. Co reproduktoru chybí, jsou basy – JBL Clip 2 nemá žádný bassreflex, tudíž se o basy stará pouze reproduktor, který je uvnitř těla. Pravdou ale je, že pokud jste například na procházce v horách, nepotřebujete vnímat basy.

jbl clip 2 5

Pokud přehráváte hudbu přes Bluetooth a někdo vám zavolá, nemusíte vytahovat svůj iPhone z kapsy, stačí pouze stisknout tlačítko na reproduktoru. Výhodu vidím v tom, že JBL Clip 2 má přímo ve svém těle integrovaný i mikrofon, tudíž vás osoba na druhé straně uslyší opravdu perfektně i v momentě, kdy máte svůj mobilní telefon v kapse. Kvalita mikrofonu sice není přímo taková, jako kdybyste telefonovali z iPhonu, ale je velice překvapivá a působivá. Pokud jsem se při hovoru přes “reproduktor” na kvalitu mikrofonu nesoustředil, tak jsem ani nepoznal, že osoba na druhé straně “telefonuje” přes JBL Clip 2.
Pokud hledáte reproduktor, kterému nevadí, když vám spadne do vody za velice pěknou cenu a nepotřebujete mít ten nejlepší zvuk, tak pro vás bude určitě JBL Clip 2 správná volba. Myslím si, že vzhledem ke své nižší ceně nabídne zvuk naprosto skvělý. Každého potěší bezdrátový přenos zvuku přes Bluetooth, které už se v dnešní době stává poněkud standardem a každého si získá také mikrofon. Ovšem jako úplně ty největší výhody vidím ve vodotěsnosti a kompaktnosti reproduktoru, díky čemuž si jej klidně strčit do kapsy a vzít sebou na pláž, na koupaliště nebo doma k bazénu a vůbec se nemusíte bát, že by se repráčku něco stalo.

jbl clip 2 4

Dnes nejčtenější

.