Zavřít reklamu

Apple money logo iconDnes odpoledne jsme vám přinesli stručnou informaci o tom, že Apple oznámil novou reklamní funkci v rámci svého App Store. Jedná se o takzvané Search Ads a má jít o službu, za pomocí které budou moci vývojáři propagovat své aplikace v App Store. Hlavními body této nové služby je cílená reklama dle specifikací uživatele bez toho, aniž by byly kompromitovány a sbírány nějaká data (jako to v oblasti cílené reklamy dělá například Google tím, že si „pamatuje“ na co na internetu koukáte). Pojďme si nyní celou novinku rozebrat více do hloubky v první části našeho reportu.

Video popisující základní ideu Search Ads si můžete prohlédnout zde – pouze však z prohlížeče Safari a po přihlášení pomocí Apple ID, jelikož se jedná o interní web pro vývojáře. Jedná se o 25 minut dlouhé video z WWDC, které detailně popisuje to, jak celý systém funguje. Pokud se zabýváte vývojem aplikací pro platformu iOS/macOS, doporučuji se na video podívat. Uděláte si dokonalý obrázek o tom, co Apple pro App Store chystá a až se to vše spustí, budete vědět co a jak. Služba by se měla rozeběhnout na podzim.

Společnost se v případě Search Ads zaměřuje na tři důležité aspekty a to efektivitu, účinnost a soukromí. Tato nová služba poskytuje vývojářům další propagační platformu, za pomocí které mohou prezentovat své aplikace, které jsou navíc velmi dobře dostupné – uživatelé jsou pouze jedno kliknutí od nainstalování. Search Ads také splňuje přísné standardy o soukromí uživatelů, tudíž neshromažďuje žádné osobní údaje.

Search Adds 3

Dle statistik společnosti, stojí za více než 65% všech stažení z App Store, vyhledání aplikace za pomocí vyhledávacího pole. Search Ads funguje tak, že uživateli nabízí relevantní aplikace na základě toho, co přesně vyhledává. Pokud tedy hledá aplikace na úpravu fotografií, služba mu ukáže například ty aplikace, které s tímto vyhledávaným parametrem souvisí. To vše s cílem rozšiřování povědomí uživatelů o různých aplikacích od různých vývojářů. Zejména jedná-li se o méně známe a velmi specifické projekty. Uživatelé pak samozřejmě neuvidí reklamy na aplikace, které již mají. Stejně tak jako se reklama zobrazí pouze v případě, že je relevantní vůči vyhledávanému parametru. Nestane se tak, že by se vám ukázala reklama na aplikací o online sázení, zatímco si vyhledáváte hry pro své děti.

Apple se chlubí tím, že se jedná o velice efektivní způsob propagace a reklamy. Vývojáři, kteří si tuto reklamu objednají hradí pouze v případě, kdy si aplikaci skrze reklamní blok někdo opravdu stáhne/koupí. Ceny se navíc určují ve speciálním aukčním systému, který dynamicky upravuje ceny reklam podle současného stavu trhu. Tento model tak umožňuje nastavit konkrétní finanční částky, které si může vývojář dovolit vložit do propagace svého produktu. Stejně tak je flexibilní doba aktivní reklamy, není přítomná minimální výše poplatku za reklamu a není potřeba se upisovat na dlouhodobé kontrakty.

Search Adds 1

Celý proces nastavení reklamy je pak velmi jednoduchý a Apple udělá víceméně všechno za vás. Potřebují pouze vědět to, jakou aplikaci chcete propagovat a zbytek udělají za vás. Automaticky jí přiřadí ke specifickým vyhledávacím heslům a tak dále. Pokud ovšem chcete úplnou kontrolu nad propagací, služba umí poskytnout nástroje pro konkrétní specifikaci publika, na které chcete s kampaní mířit.

Služba splňuje také veškeré standardy týkající se bezpečnosti a udržování soukromí uživatelů. Budou se vám tedy zobrazovat pouze relevantní a vhodné aplikace, na základě vašeho konkrétního vyhledávání. V rámci této reklamy se objevují pouze aplikace z App Store, tudíž nehrozí nebezpečí z podvodného obsahu. Sytém ukáže vždy jen jednu reklamu, která se váže k jednomu konkrétnímu vyhledávacímu heslu. Všechny zobrazené reklamy budou jasně označeny, tudíž bude uživatel hned vědět, že se jedná o placenou reklamu. Sytém také nebude shromažďovat informace o tom, jaké mají uživatelé preference a další záznamy pramenící z reklamních funkcí. Stejně tak žádná taková data nebudou poskytována samotným vývojářům. Více informací o celé struktuře zabezpečení a ochrany soukromí si můžete přečíst zde. V druhé části článku se podíváme na to, jak se reklama zakládá a jak funguje monetizační systém. Druhý článek můžete očekávat v průběhu dnešního večera.

Search Adds 2

Zdroj: Apple

Dnes nejčtenější

.