Zavřít reklamu

VentuSky icon 2V tomto týdnu společnost InMeteo, která provozuje oblíbenou českou aplikaci In-počasí, spustila nové webové stránky VentuSky.com. Ty zobrazují meteorologická data pro celý svět. Unikátnost aplikace spočívá v množství zobrazovaných dat. Pro celý svět je k dispozici předpověď teploty, srážek, větru, oblačnosti, tlaku vzduchu, sněhové pokrývky a dalších meteorologických veličin. Tak komplexní meteorologická aplikace je na internetu unikátní.

Data jsou zobrazována na mapě světa. Díky tomu je zřetelná provázanost všech dějů v atmosféře. Například hluboká tlaková níže nad Skandinávií citelně ovlivní i počasí v celé střední Evropě. Vítr je zobrazován pomocí proudnic (čar), které zajímavým způsobem vykreslují neustálý vývoj počasí. Na mapě díky tomu vznikají nádherné útvary zobrazující tlakové níže, které do sebe nasávají okolní vzduch. Proudění na naší Zemi je neustále v pohybu a právě proudnice úžasným způsobem tento pohyb zachycují.

VentuSky 1
VentuSky 2

Webové stránky VentuSky mají ovšem především praktický význam. Návštěvníci se snadno dozvědí, kdy v jejich oblasti začne pršet a jak dlouho bude déšť trvat.

Webové stránky VentuSky.com jsou plně optimalizovány pro zobrazení na iOS ve webovém prohlížeči. Přímo aplikaci v iTunes zatím projekt VentuSky nemá (jedná se teprve o novinku). Od společnosti InMeteo ovšem v iTunes naleznete skvělé aplikace jako MeteoradarIn-počasí, které se v dnešním bouřlivém počasí budou určitě hodit.

VentuSky 4
VentuSky 3

Dnes nejčtenější

.