Zavřít reklamu

iOS 9.3.2 jailbreak iconUž je to pěkných pár měsíců, co některá hackerská skupina představila jailbreak pro běžné uživatele, a tak by si mohl leckdo myslet, že jailbreakování nových verzí iOS pomalu končí. Jenže na letošní konferenci mobilní bezpečnosti (MOSEC) v Šanghaji dokazuje jedna z nejznámějších hackerských skupin zabývající se prolamováním iOS, že jailbreak ještě mrtvý rozhodně není.

Čínský tým hackerů Pangu, který MOSEC spolupořádá a má na svědomí hned několik jailbreaků pro starší verze iOS, totiž na dnešní konferenci v samotném závěru prozradil, že pracuje na jailbreaku pro iOS 10. Jailbreaku aktuálně testovaného systému bychom se měli dočkat pravděpodobně společně s jeho vydáním mezi běžné uživatele nebo krátce poté. iOS 10 vyjde na podzim, konkrétně ke konci září společně se zahájením prodeje nového iPhonu. Tedy alespoň tomu tak bývá každý rok.

Ovšem na iOS 10 i jeho jailbreak si budeme muset ještě minimálně tři měsíce počkat a na současný iOS 9.3.2 jailbreak prozatím neexistuje. Jak to tedy bude s prolomením aktuální verze? Na tuto otázku se ptali Pangu i někteří hosté v publiku a hackeři jim odpověděli, že se již brzy chystají vydat jailbreak pro iOS 9.3.2, protože obsahuje bezpečnostní chybu, které mohou při jailbreakování zneužít. Kdy přesně to ale bude, Pangu nesdělilo.

jailbreak ios

*zdroj: 9to5mac

 

Dnes nejčtenější

.