Zavřít reklamu

watchos 3 icon lsa

Apple tento měsíc představil na WWDC i novou verzi operačního pro chytré hodinky. Nová verze má nyní označení watchOS 3. Na konferenci Apple řekl, že přidání speciálních funkcí zabralo několik měsíců vývoje a byla nutná i spolupráce s nadací Lakeshore. Více než 300 lidí na vozíčku se účastnilo více než 3000 hodin výzkumné činnosti pro watchOS. Apple do zmiňovaného systému přidal režim, který je vyhrazený především pro vozíčkáře. Společnost začala rozesílat všem zaměstnancům, kteří jsou odkázání na invalidní vozík, aby vyzkoušeli a testovali nejnovější beta verzi watchOS 3.

Při nastavení hodinek do režimu invalidního vozíku se změní možnosti aktivit, které jsou přizpůsobeny pro vozíčkáře. Hodinky také již nepíšou „je čas se postavit“, ale po delší neaktivitě napíší „je čas se hýbat“.

Ve zprávě pro zaměstnance Apple uvedl, že je odhodlán zlepšovat zážitek z Apple Watch pro uživatele na invalidním vozíku, což je důvod, proč byly maloobchodní zaměstnanci na vozíčku požádáni o testování beta verze. Není jasné, zda-li zaměstnanci dostanou stejnou beta verzi jako vývojáři, ale je to velice pravděpodobné. Apple doufá, že shromáždí více údajů o pohybu uživatelů a díky tomu optimalizuje nové bezbariérové cvičení.

Apple poznamenal, že zúčastnit se testování není povinnost a že tento proces je dobrovolný a není očekávaný jako jejich náplň práce. Testování watchOS 3 má probíhat jen na osobních hodinkách zaměstnanců, nikoli na verzích v Apple Storech. Pokud chcete testovat i vy nejnovější watchOS, tak musíte mít vývojářský účet.

vozik invalidni apple watch fb

*Zdroj: Macrumors.com

Dnes nejčtenější

.