Zavřít reklamu

Mac Pro iconPřesně před třemi lety, konkrétně 10.6. 2013, představil Apple zcela nový a hlavně revoluční Mac Pro nové generace ve tvaru válce, který si někteří kvůli jeho tvaru mohou splést s košem na odpadky. Revoluční byl hlavně design, a to nejenom samotné skříně, ale i vnitřku počítače, protože při představení nikdo nechápal, jak Apple mohl do tak malého těla schovat tak kvalitní komponenty. Jedinečné bylo i chlazení, které funguje na podobném principu, jako když jde kouř komínem. Od té doby už Apple Mac Pro neaktualizoval, ovšem nyní, po třech letech, bychom se měli dočkat nové verze.

Že dorazí nový Mac Pro nenaznačuje jen to, že by už potřeboval aktualizaci jako sůl, ale také soubory v nové verzi OS X El Capitan, které objevil server PortableOne. Konkrétně v souboru info-list se nachází zmínka o počítači s kódovým označením “AAPLJ95,1” a současný model má označení AAPLJ90,1, tudíž je hned na první pohled jasné, že jde o jeho nástupce, který ale ještě nebyl představen.

Je dost možné, že Apple představí Mac Pro dřív, než bychom čekali. Pravděpodobně se tak stane jen prostřednictvím tiskové zprávy, protože nepůjde o nijak velkou aktualizaci a změní se jen vnitřní komponenty. Nový Mac Pro by se ale také mohl objevit po boku očekávaného MacBooku Pro, který má přijít s hromadou novinek a především s novým designem. Nicméně MacBook Pro má Apple představit až někdy na podzim, zatímco Mac Pro by mohla společnost aktualizovat ještě tento měsíc nebo někdy během léta.

Mac Pro FB

Dnes nejčtenější

.