Zavřít reklamu

Apple Music 2Přesně před rokem na WWDC 2015 ukázal Apple vůbec poprvé hudební streamovací službu Apple Music. Spousta uživatelů si během používání stěžovala, že je služba nepřehledná a nedokonalá. Celý rok se tak Apple snažil Apple Music alespoň trošku vylepšovat a vlastně se mu to i částečně povedlo, ale všichni tak nějak čekali, že ukáže větší aktualizaci, která bude stát opravdu za to a zkvalitní službu mnohem zásadněji a nakonec jsme se dočkali. Apple totiž jen před malou chvíli na WWDC 2016 ukázal novou Apple Music se spoustou novinek.

Hned na první pohled je patrná v podstatě ta největší novinka – nový vzhled. Uživatelské rozhraní je intuitivnější, jednodušší a kladě důraz na zvýraznění černé a bílé. Celkově jsou zvýrazněná především alba, tedy především jejich obaly. Nově se například zobrazení náhledu alba již nemění barvu podle určitého umělce, ale covery jsou větší a tudíž i výraznější a pokud se přehrávají, tak se jakoby nadnášejí. Výraznější jsou také všechny texty, jelikož jsou větší a tučnější.

printscreen 2016-06-13 v 20

Zcela novou funkcí je rozsáhlá podpora textů písní. Uživatelé Apple Music totiž měli zájem o čtení textů písní při poslechu, a tak jim Apple vyhověl, aby tak nemuseli zdlouhavě hledat na internetu. Apple tedy integroval texty do samotné služby a nově si je můžete zobrazit v aplikaci přímo při přehrávání. Písní s podporou textu ale prozatím není mnoho, postupně by totiž měly přibývat a snad se jich dočkáme i u alb od českých interpretů.

printscreen 2016-06-13 v 20

V nové verzi Apple Music jsme se také zbavili záložky „New“, jelikož ji Apple nahradil záložkou s názvem „Browse“. Ta nabízí lepší organizační nástroje pro hledání nového obsahu, tedy interpretů, sklade a alb, které by se vám mohli líbit a které si tak přidáte do své knihovny k pravidelnému poslechu. Zjednodušená byla také sekce „For You“ a Apple odstranil položku „Connect“ tedy sociální síť, kterou téměř nikdo aktivně nevyužíval. Apple ji nově integroval hlouběji Apple Music a najít si jí tak mají jen ti uživatelé, co o ní mají skutečně zájem.

printscreen 2016-06-13 v 20

Nová verze Apple Music je pro vývojáře dostupná od dnešního večera jako součást nového iOS 10 a OS X 10.12 respektive nového iTunes. Běžní uživatelé se jí dočkají na podzim tohoto roku, kdy Apple vydá iOS 10 a OS X 10.12 pro všechny uživatele. Podrobně o novinkách nové Apple Music vás budeme během dneška a zítřka samozřejmě informovat, jelikož se chystáme na instalaci nových systémů, abychom mohli všechny novinky vyzkoušet a ukázat vám je.

applemusic2 fb

Dnes nejčtenější

.