Zavřít reklamu

apple_campus_2_icon_230x230Všichni už jsme zvyklí na to, že je Apple velmi ambiciózní společností. Pouští se do projektů, které by od nich čekal málokdo nebo naopak do těch, které nemají s předchozím působením společnosti nic moc společného. Ať už se jedná o elektromobil nebo segment chytrých hodinek, pořád se jedná o něco, co by se dalo alespoň trochu označit za čekané, předpokládané nebo alespoň související s tím, co doposud dělali. Nově ovšem Apple začne nabízet elektrickou energii a stane se tak takovým „menším“ dodavatelem. Nový Apple Campus 2 bude totiž sloužit i jako elektrárna. 

Společnost v tichosti založila dceřinou pobočku s názvem Apple Energy, LLC, která je sice registrována ve státě Delaware, ale operační středisko má v Cupertinu v Kalifornii. Cílem tohoto založení bylo vytvoření právního subjektu, který bude mít pravomoci obchodovat s elektrickou energií. Tato energie bude pocházet ze dvou zdrojů, a to se solárních panelů umístěných v nevadské poušti, a pak samozřejmě na střeše nového Kampusu.

Dlouhodobým cílem společnosti je vytvořit takový zdroj obnovitelné energie, který by byl schopný zásobovat hlavní centrálu Applu 24 hodin denně, 7 dní v týdnu po celý rok. Což je z hlediska využívání solární energie poněkud nemožné vzhledem k střídaní denního cyklu a nešvarům počasí. Proto tedy společnost plánuje přebytečnou denní energii prodávat do celostátní sítě a naopak, v období večera a zataženého počasí, energii kupovat. Celá tato paráda Applu pak může mít i další důvod. Společnost totiž může plánovat posílení své elektrické sítě, aby mohla po okolí vybudovat několik nabíjecích stanic pro plánovaný Apple Car.

apple-campus-2

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.