Zavřít reklamu

anker icon

S blížícím se létem nastává také období cestování, kdy řada lidí cestuje mnohem více, než během celého roku. Právě na cestách se může velice snadno stát, že baterie ve vašem iPhonu, iPadu nebo iPodu se vám snadno vybije. Najít například na tůře v přírodě zásuvku, do které byste připojili adaptér je téměř nemožné. Naštěstí existuje celá řada produktů, pomocí kterých lze dobít zařízení i když zrovna nemáte k dispozici zásuvku. Jedním z takových je také powerbanka od společnosti Anker, která se nese označení PowerCore 10400. Jak již možná označení napovídá, její úctyhodná kapacita je 10400 mAh. Výhod má ale powerbanka mnohem více.

Baterie se skrývá v krabičce o velikosti 97 x 80 x 22mm. Na úvod také musím říct, že Anker PowerCore 10400 je vzhledem ke své kapacitě opravdu lehká, protože hmotnost nepřesahuje 240g. Co se zpracování týče, tak je Anker PowerCore 10400 vyrobena z velmi tvrdé gumy a plastu, avšak už na první pohled se jedná o velice odolný materiál, a tak se o PowerCore 10400 nemusíte například v batohu nebo kufru bát, dokonce je PowerCore díky zmiňovaným materiálům odolná proti výkyvům teplot. Díky matnému povrchu nejsou na Anker PowerCore 10400 vidět například otisky prstů. Kromě dvojice výstupních USB portů, které slouží pro nabíjení připojených zařízení, má Anker PowerCore 10400 na svém těle čtveřici modrých LED diod a také spouštěcí tlačítko. Po stisku tlačítka se automaticky rozsvítí takový počet LED diod, který odpovídá aktuálnímu stavu nabití baterie uvnitř powerbanky. Okamžitě tak vidíte, kolik čtvrtin kapacity ještě můžete využít pro nabití svých nejenom jablečných zařízení. Celkově mě design Anker PowerCore 10400 zaujal už po vyndání z krabčiky.

ankar 5

Když už jsme se  dostali ke krabičce, pojďme si v krátkosti popsat její obsah. Nalezneme v ní totiž kromě samotné powerbanky také Micro USB kabel pro nabíjení a síťku, ve které můžeme Anker PowerCore 10400 přenášet. Je velká škoda, že výrobce nepřibaluje také adaptér, pomocí kterého by se externí baterie dobíjela, ovšem ten nenajdete skoro u žádné powerbanky na trhu. Samozřejmostí je také návod, který nás stručně s Anker PowerCore 10400 seznámí.

ankar 2
ankar 3

Díky opravdu velké kapacitě 10400 mAh dokážete PowerCore 10400 dobít iPhone téměř 4krát a iPad přibližně jednou. Proto se Anker PowerCore 10400 hodí například i na letní tábory nebo kempování. Jednou z velkých výhod jsou i zmiňované dva USB porty, pomocí kterých lze nabíjet dvě zařízení současně. Dva USB porty si mezi sebe dělí 3 ampéry, v čemž vidím jednu z nevýhod. Pokud
připojíte do nabíječky například iPhone a iPad, tak se bude iPad nabíjet dvěma ampéry, zatímco iPhone jedním ampérem. Pokud ale připojíte k PowerCore dva iPady, tak každý bude dobíjen 1,5 ampérem, což znamená, že se budou obě dvě zařízení nabíjet pomaleji. Aby ale počet ampérů PowerCore 10400 rozdělovala dobře, vyvinuli inženýři z Anker speciální PowerIQ technologii. Technologie rozpozná, které přístroj jste do PowerCore připojili a na základě toho zvolí co nejvyšší možnou rychlost nabíjení. Uvnitř powerbanky nalezneme také speciální mikročip, který obsahuje 10 ochranných prvků, které zajistí, že používání a nabíjení je naprosto bezpečné.

Resumé

Anker PowerCore 10400 nabídne nejlepší poměr cena/velikost/kapacita/hmotnost. Osobně mám taktéž powerbanku jiné značky se stejnou kapacitou a jedním USB portem a musím říct, že je oproti Anker PowerCore 10400 opravdu velice těžká. Další velkou výhodou jsou především dva USB porty, které využijete máte-li například iPhone a iPad. Trochu mě mrzelo, že Anker k PowerCore nepřibaluje adaptér, pomocí kterého by se dala baterie dobíjet. Také vás může trochu zamrzet absence lightning konektoru, což znamená, že například na dovolenou musíte brát dva kabely – Micro USB, pomocí kterého budete Anker PowerCore 10400 dobíjet a také Lightning kabel, pomocí kterého budete zase dobíjet svůj iPhone. Anker PowerCore 10400 je dostupná v bílé a černé variantě. Hledáte-li powerbanku menších rozměrů, velice malé hmotnosti, skvělé ceny a velké kapacity, tak by mohla být Anker PowerCore pro vás to pravé.

ankar 4

Dnes nejčtenější

.