Zavřít reklamu

Sad_iCloud

Apple provozuje na svých serverech desítky služeb. Občas se stane, že jednu možná dvě postihne zároveň nějaký výpadek. Pokud jste měli během včerejšího večera a dnešní noci problém s používáním iCloudu, iTunes nebo App Store, tak problém nebyl na vaší straně, ale na straně Applu. Během včerejší noci totiž bylo nedostupných celkem 25 služeb.  Co si budeme povídat, služby spojené s iCloudem jsou notoricky poněkud nespolehlivé, a uživatelé se musejí poněkud často vyrovnávat s výpadky, ale takto velký výpadek služeb Apple dlouho nezažil.

Apple neuvedl počet uživatelů, kterých se výpadek týká, ale očekává se, že výpadek postihl opravdu velkou část majitelů Apple produktů. Není zatím ani jasné, zda-li se výpadek dotkl pouze Spojených států či Evropy nebo celého světa, ale v Evropě nebyl výpadek prý tak rozsáhlý. Uživatelé se začali všímat výpadku už v odpoledních hodinách, ale večer prý postihl největší část lidí. Na Twitteru nalezneme stovky tweetů ohledně výpadku.

Na stránkách System Status byl výpadek zmiňovaných služeb zaznamenán s poznámkou: „Uživatelům nemusí být umožněno odesílat nebo přijímat poštu a rovněž nelze synchronizovat poznámky. Uživatelé taktéž nejsou schopni přihlásit se do Game Canter. Někteří nemohou stahovat nové aplikace přímo z App Store„. Například e-mailové zprávy odeslané na e-mailový účet, který je umístěný na na Apple doméně (například @icloud.com) byly podle dostupných informací po vyřešení výpadku doručeny.

Apple investuje stále více prostředků do zvýšení výkonnosti serverů čím chce docílit, aby byly všechny služby více stabilní.

img_4581-780x346-2

*Zdroj: Cultofmac.com

Dnes nejčtenější

.