Zavřít reklamu

MacBook Pro 2016 concept iconNa serveru Cult of Mac se dnes v noci objevily fotografie jednoho z nejočekávanějších Apple produktů letošního roku. Kupodivu ale nejde o iPhone 7, jehož úniky si užíváme každý týden, ale o připravovaný MacBook Pro, který má podle nejnovějších zpráv Apple představit v druhé polovině tohoto roku a má nabídnout nový design i funkce. Nový MacBook Pro by měl být tenčí, disponovat novou klávesnicí a celkově se inspirovat tenoučkým 12″ Retina MacBookem, který Apple poprvé ukázal před rokem.

Dnešní fotografie od anonymního zdroje, který podle svých slov pracuje v čínské továrně, kde se MacBooky začínají vyrábět, nám naznačují, že nad klávesnicí skutečně bude OLED panel, který tak nahradí dosavadní funkční klávesy. Právě na OLED panelu by mělo být možné funkční klávesy ovládat a dokonce si navolit i nějaké vlastní.

Jak je vidět, tak i reproduktory se přemístily vedle klávesnice, kde jsou vidět miniaturní otvory pro výdech. U současného 13″ MacBooku Pro jsou reproduktory nad klávesnicí, konkrétně u pantů.

Zajímavé jsou ale i strany notebooku. Fotografie totiž ukazují, že Apple všechny porty nahradí USB-C konektory a my můžeme jen doufat, že budou i s novým Thunderbolt 3. USB-C porty jsou dohromady 4, na každé straně dva a na pravé straně je vedle nich ještě 3,5mm jack pro připojení sluchátek. MagSafe na fotografiích vidět není, a tak to vypadá, že se společnost svého šikovného konektoru pro nabíjení pomalu ale jistě zbavuje a nahrazuje jej USB-C konektorem, který je sice multifunkční, ale v případě nehody poměrně nebezpečný.

macbook_wm_480
macbook-pro-front
macbook-pro-2016-right
macbook-pro-2016-left

 

Dnes nejčtenější

.