Zavřít reklamu

spotlight_iconMobilní operační systém iOS pro iPhony, iPady a iPody touch obsahuje další chybu. Nejde však o žádnou bezpečnostní chybu, které bychom se měli bát a vlastně ani nijak uživatele neomezuje, naopak v ní může někdo najít využití. V aplikaci Photos je totiž možné zoomovat fotografie v podstatě donekonečna, přitom defaultně je v iOS přibližování fotografií omezené po určitý limit, ale díky chybě se tento limit výrazně navyšuje.

O chybě jako první informoval zahraniční server iDownloadBlogZoomovat donekonečna je možné poté, co otevřete aplikaci Fotky, kliknete na nějakou fotografii, vpravo nahoře zvolíte Upravit, dole zvolíte ikonu pro ořezání fotografie (vpravo od Zrušit) a poté fotografii otočíte a změny uložíte.

ioszoomcapabilities

Nyní, když budete zoomovat fotografii pomocí gesta pinch-to-zoom, můžete přibližovat nějaký bod na fotografii tak dlouho, jak jen budete chtít. Když ale fotografii vrátíte zpět do původního stavu, už se chyba neprojeví a nekonečné přibližování nefunguje.

Chyba se týká nového iOS 9.3.2 a dokonce i testované beta verze iOS 9.3.3. Jedná se ale o malou chybu s nízkou prioritou, na kterou Apple pravděpodobně chvátat nebude. Jak chyba funguje se můžete podívat na videu níže.

ioszoomcapabilities

Dnes nejčtenější

.