Zavřít reklamu

iOS 9.3.2 icon

Apple tento měsíc vydal finální verzi operačního systému iOS 9.3.2. Součástí aktualizace byly především opravy chyb, ale také záplaty, které se snaží hackerům znemožnit vytvoření jailbreaku. Známý italský hacker Luca Todesco zveřejnil video, na kterém ukazuje svůj iPod touch, který dokázal jailbreaknout pouze pomocí prohlížeče Safari a speciální webové stránky. Podobný způsob použilo studio COMEX, které vydalo takzvaný JailbreakMe pro iOS 4.3.3. Bohužel, podle dostupných informací se zmiňovaného jailbreaku nejspíše od Todesca nedočkáme.

Jak již bylo řečeno, je nepravděpodobné, že zmiňovaný jailbreak mohla stáhnout veřejnost, ale rozhodně se nejedná o podvrh, protože Todesco je známý hacker, který již několikrát dokázal autentičnost svých videí. Todesco chce svými videi prý motivovat ostatní vývojáře.

Instalace skrze prohlížeč je opravdu jednoduchá. Stačí pouze otevřít speciální stránku v Safari a kliknout na odkaz. Poté se za několik sekund zobrazí na domovské obrazovce obchod Cydia. Většina jailbreaků za posledních pár let vždy ke své instalaci vyžadovala počítač, proto přináší zmiňované nové šíření jailbreaku zcela nové možnosti, které by mohly začít využívat i ostatní hackeři/vývojáři.

Apple v každé verzi vydává různé záplaty, aby nebylo možné jailbreak nainstalovat a není se vlastně ani čemu divit – díky jailbreaku si můžete ze svým iPhonem dělat co chcete. Také ale svůj iPhone automaticky odemknete a mohou se do něj dostat různé viry, což samozřejmě Apple nechce dovolit. Aktuálně nejvyšší verzí do které lze jailbreak nahrát je iOS 9.1.

*Zdroj: 9to5mac.com

Dnes nejčtenější

.