Zavřít reklamu

jbl charge 3 icon

Většina z nás by ráda poslouchala hudbu úplně kdekoliv. Co si budeme povídat, elektrické výrobky nemají rády vodu a to samé platí například i o reproduktorech. Pokud tedy poleháváte u svého bazénu nebo chcete poslouchat hudbu ve vaně, vzniká zde poněkud velký problém. Pokud nechcete riskovat, že o reproduktor přijdete, je potřeba si pořídit reproduktor, který je voděodolný/vodotěsný. A právě jeden takový se nám nyní dostal do redakce na otestování – JBL Charge 3, který je nástupcem modelu JBL Charge 2+. Pokud si plánujete pořídit nejenom na letní sezónu reproduktor, který se nebojí i vody a zároveň slouží jako powerbanka, tak pozorně čtěte následující řádky.

Unboxing

JBL Charge 3 dorazil v poměrně velkém balení. Jak jsme již zvyklí, většinu krabic od společnosti JBL doplňují velice pěkné oranžové prvky, výjimkou nebyla ani krabička od námi recenzovaného reproduktoru. Celému balení dominuje fotografie JBL Charge 3, která nám ihned říká, že JBL Charge 3 vydrží i ponoření do vody. Uvnitř balení nalezneme krom samotného reproduktoru také oranžový adaptér u kterého najdeme i redukci na zásuvku typu B (Anglická), tudíž pokud budete s reproduktorem cestovat do zahraničí, nemusíte řešit kupování redukce. Krom zmiňovaného adaptéru nalezneme uvnitř balení také oranžový micro USB kabel, který slouží k nabíjení samotných sluchátek a nechybí pochopitelně ani návod.

Design

JBL Charge 3 má poněkud netradiční design, který ale umí rozhodně zaujmout. Jedná se tedy o 20 centimetrů dlouhý válec, který má průměr přibližně 9 centimetrů. Už po vyndání reproduktor z krabice mě překvapila váha – reproduktor váží přibližně 800g, což je vzhledem k vodotěsné konstrukci opravdu málo. Samotné tělo je z odolného textilu, který může na první pohled připomínat gumu. Boky reproduktoru jsou pogumované stejně jako podložka, na kterou lze JBL Charge 3 postavit.

jbl charge 3 - 2

Na vrchní straně nalezneme šest tlačítek, konkrétně tlačítko pro spárování skrze Bluetooth, dvě tlačítka ovládání hlasitosti, tlačítko pozastavení skladby, tlačítko pro zapnutí reproduktoru a také tlačítko JBL Connect, které umožní propojit přes Bluetooth více reproduktorů najednou, přičemž jeden může být použit jako levý kanál a druhý reproduktor jako pravý kanál. Přední stranu krom loga JBL nezdobí nic výjimečného. Na zadní straně nalezneme speciální vodotěsná dvířka, která když otevřeme, můžeme nalézt 3,5mm konektor. Hned vedle nechybí ani micro USB konektor, přes který se reproduktor nabíjí. Přidanou hodnotou, který zajisté každého potěší, je třetí zdířka, kterou je tentokrát USB konektor. Ten má v případě JBL Charge 3 jediný význam – dobíjet telefon. JBL Charge 3 totiž slouží i jako powerbanka. Kromě výše zmiňovaného nalezneme ještě na bočních stranách bassreflexy.

Jak již bylo řečeno, reproduktor je vodotěsný a získal certifikát IPX7, což znamená, že odolnost ve vodě je definovaná tak, že JBL Charge 3 může být ponořený do vody až do hloubky jednoho metru na 30 minut. Je logické, že zmiňovaná zadní „dvířka“ musí být dobře zavřena.

jbl charge 3 - 4

Spárování

Jak bylo v úvodu zmíněno, JBL Charge 3 je bezdrátový Bluetooth reproduktor. Spárování je opravdu jednoduché a přiložený návod mě provedl krok po kroku celým procesem spárování. Stačilo pouze stisknout tlačítko se symbolem Bluetooth, které se nachází na levé straně horního panelu. Po stisknutí začne symbol zapnutí blikat modro-bíle, což uživateli značí, že se reproduktor nachází v párovacím módu a reproduktor je pro všechna zařízení viditelný. V iPhonu se reproduktor zobrazil zhruba během deseti sekund od zapnutí Bluetooth. Po stisknutí názvu “JBL Charge 3” se iPhone o vše postaral a reproduktor ihned přehrával veškerý zvuk z iPhonu.

Zvuk

Pomalu se v naší recenzi blížíme k jedné z nejdůležitějších částí a tou je zvuk. Po spárování reproduktoru jsem spustil první skladbu, která mi vyběhla na Apple Music a byl jsem velice překvapen. Osobně jsem si již zvykl na vysokou zvukovou kvalitu od společnosti JBL, ale JBL Charge 3 opět potvrdil, že firma je stále schopná svou, už vysoko nastavenou laťku opět přeskočit. Z horních řádků už vám musí být jasné, že zvuk má JBL Charge 3 perfektní. Nejprve se pozastavím u výšek a středů, které jsou opravdu vyvážené a potěšilo mě, že ani při vysoké hlasitosti nebyly výšky ani středy zkreslené.

jbl charge 3 - 5

Basům bych rád věnoval celý odstavec, protože jde o jednu z věcí, která mě na JBL Charge 3 potěšila snad ze všeho nejvíce. JBLku se podařilo do malého těla vložit ty nejlepší bassrefelxy, protože zvuk opravdu není o basy ochuzen. Neříkám, že se vám budou klepat skleničky ve stěně, ale basy jsou opravdu hodně znát a všechny nadšence hip hopu nebo tanečnějších rytmů opravdu potěší. Společně se zmiňovanými výškami udělá JBL Charge 3 opravdu skvělý zvuk. Pokud se ptáte, s jakými styly si JBL Charge 3 poradí, tak odpověď je univerzální – se všemi. Pokud posloucháte Rock, Metal, R&B, Rap, Hip Hop, Jazz nebo House, budete opravdu velice mile překvapeni a potěšeni. Hledal jsem opravdu mnoho skladeb různých stylů a skladby byly vždy opravdu skvěle přehrány.

jbl charge 3 - 6

JBL Charge 3 má ve svém těle i zabudovaný mikrofon. Jednoduše stisknutím jediného tlačítka hovor přijmete a následně volajícího uslyšíte přímo z reproduktoru a on uslyší vás díky mikrofonu, který je ukrytý v samotném těle. Kvalita hovoru záleží hlavně na prostředí, ve kterém se zrovna nacházíte. Reproduktor jsem testoval v tiché místnosti, ale i venku ve více hlučném prostředí. Když jsem byl v tiché místnosti, osoba na druhé straně mi rozuměla bez problému každé slovo. V hlučném prostředí rozuměla méně, a to kvůli okolním ruchu, což ale v případě rychlých hovorů není překážkou.

Baterie

Jak již bylo řečeno, JBL Charge 3 je bezdrátový reproduktor, který má ve svém těle Li-ion polymérovou baterii. Reproduktor se nabíjí přibližně 4 hodiny, a následně dokáže přehrávat hudbu přibližně 20 hodin. Vše opět závisí na hlasitosti.

Resumé

Nechci, aby reproduktor někdo vnímal tak, že je dobrý jen na vodní párty, kdy vlastně ani zvuk až tak nevnímáte. Přes zimu ho totiž můžete bez problémů použít jako domácí reproduktor na skutečný poslech a rozhodně nebudete zklamáni. JBL Charge 3 nabídne opravdu perfektní zvuk, který ani při vyšší hlasitosti není zkreslený. Pokud chcete získat reproduktor z kvalitního materiálu, který má skvělý zvuk a zároveň může sloužit jako powerbanka, tak jeho zakoupením určitě nešlápnete vedle.

jbl charge 3 - 1

Dnes nejčtenější

.