Zavřít reklamu

klipsch-groove-icon

Hudba je součástí života každého z nás. Každý poslouchá jiný styl a každý z nás poslouchá hudbu na jiném místě. Ozvučit větší místnost menším reproduktorem není až tak jednoduché a nosit například do práce reproboxy za několik desítek tisíc určitě není pro většinu zrovna nejpraktičtější. Naštěstí na trhu nalezneme několik alternativ, které dokáží za rozumnou cenu bez problému ozvučit například celou pracovnu. Faktem je, že ve většině případů musíte do reproduktoru připojit 3,5mm jack a hudbu tak nelze přehrávat přes Bluetooth. To však neplatí v případě malého repráčku Klipsch Groove, který jsme měli možnost v redakci pořádně otestovat. Klipsch Groove totiž dokáže bez kompromisů ozvučit i větší místnost, zároveň je odolný proti stříkající vodě a lze na něm přehrávat skladby z vašeho smartphonu přes Bluetooth.

Unboxing

Klipsch Groove nám do redakce dorazil v poloprůhledném balení, ve kterém můžeme ihned spatřit elegantní reproduktor. Už na první pohled nám balení dává jasně najevo, že repráček je opravdu malý. Na zadní straně lze o Klipsch Groove nalézt ty nejzásadnější informace a už po přečtení prvních řádků si říkáte, že použitých technologií je v něm opravdu hodně. Pod samotným repráčkem nalezneme Micro USB kabel a návod, který pomůže každému novému majiteli jednoduše spárovat reproduktor se svým telefonem. Popravdě musím říct, že balení na první pohled vypadá vzhledem k nápisům měděné barvy velice elegantně a zároveň dává majiteli najevo, že si kupuje produkt, který se stane každodenní součástí jeho života.

klipsch groove 5

Design

Jak již bylo v horních řádcích zmíněno, Klipsch Groove je svými rozměry (140mm x 116mm x 65mm) opravdu malý a bez problému se vejde do jakékoli tašky. Podstavou celého reproduktoru je lichoběžník, který má zaoblené hrany a díky tomu se v ruce skvěle drží. Na černé přední straně nalezneme v dolní části nápis Klipsch, který se elegantně leskne, a tak například pokud si jej vezmete s sebou na pláž nebo k bazénu, bude na sebe poutat pozornost ze všech stran. Nejzásadnější věcí pro uživatele je ovládací panel, který se nachází na horní straně. I když má Klipsch Groove celkem 6 tlačítek, zvládne ho bezproblémově ovládat opravdu každá. Konkrétně nám ovládací panel nabízí tlačítko zapnutí, dvě tlačítka, pomocí kterých můžeme vybírat vstup Bluetooth/AUX (3,5mm jack) a nakonec můžeme stisknutím pogumovaného povrchu aktuálně přehrávanou skladbu zeslabit, zesílit nebo pozastavit . Na zadní straně nalezneme speciální gumová „dvířka“ pod kterými se skrývá Micro USB konektor pro nabíjení a dále pak také 3,5mm konektor pro zmiňovaný AUX vstup.

Po vybalení je nutné Klipsch Groove připojit do napájení pomocí přibaleného kabelu a dobít tak baterii. Nabíjení nezabere více než 2 hodiny a reproduktor poté vydrží přehrávat vaše oblíbené skladby přibližně 8 hodin. Výdrž je samozřejmě ovlivněna hlasitostí, kterou skladby přehráváte. Někomu se mohou 2 hodiny nabíjení zdát možná hodně, ale stačí reproduktor ráno, než vyrazíte například k vodě, připojit k nabíječce a poté máte vystaráno na celý den.

I když a úplném začátku byl uveden příklad, že s Klipsch Groove můžete snadno ozvučit celou místnost například v práci, perfektně se hodí i do přírody, a to jak třeba na zahradní grilovačku, tak i k bazénu, jelikož je voděodolný proti stříkající vodě a nemusíte se tak bát, že by se zničil. Na druhou stranu je důležité si uvědomit, že certifikace IPx4, kterou se reproduktor může pochlubit, neznamená, že byste jej mohli ponořit do vody. Pád do bazénu by totiž s největší pravděpodobností nepřežil.

klipsch groove 2
klipsch groove 4

Zvuk

Nyní přichází ta nejdůležitější část celé recenze – samotný zvuk. Byl jsem opravdu nedočkavý a chtěl jsem co nejdříve spustit nějakou skladbu, abych mohl na vlastní kůži poznat zvukovou kvalitu společnosti Klipsch. Po spárování reproduktoru s iPhonem jsem okamžitě zamířil do Apple Music a stiskl u první skladby tlačítko Play. Už po prvních sekundách mě Klipsch Groove opravdu překvapil – přes své menší rozměry nabídne opravdu perfektní a čistý zvuk, který bez problému strčí do kapsy 2.0 reproduktory u vašeho počítače. Pokud ho položíte na stůl a dáte opravdu nahlas, tak vězte, že vám bude celý stůl od bassreflexů vibrovat. Mohu upřímně říct, že mi Klipsch Groove jednoduše vyrazil dech, protože jsem od takto malého reproduktoru neočekával tak čistý a vyvážený zvuk.

klipsch groove 3

Vyzdvihnout bych ale chtěl i samotnou hlasitost Klipsch Groove. Je neuvěřitelné, že inženýři z Klipsch dostali do malého reproduktoru tak hlasitý zvuk. Pokud si ve své pracovně pustíte Klipsch Groove na maximální hlasitost, mohu vám garantovat, že hudba bude slyšet minimálně přes polovinu vašeho domu. I přes vysokou hlasitost je zvuk stále realistický a dynamický. Na reproduktoru jsem přehrával mnoho stylů hudby – Rap, Hip Hop, House a EDM. V Apple Music jsem popravdě nenarazil na styl, který by reproduktor nedokázal sebevědomě a kvalitně přehrát, tudíž by se měla společnost Klipsch zavděčit opravdu i náročnému uživateli. Poněkud neuvěřitelně zní reproduktor při přehrávání mluveného slova, kde v případě kvalitních mikrofonů máte pocit, že moderátor rádiového pořadu sedí doslova vedle vás. Klipsch Groove dokázal na mém stole „překřičet“ i maximální hlasitost iMacu a určitě mi dáte za pravdu, že iMac dokáže hrát opravdu nahlas.

Resumé

Pokud chcete mít vždy a za každé situace kvalitní zvuk, který dokáže bezproblémově ozvučit celou místnost, tak koupí Klipsch Groove určitě nešlápnete vedle. Nejzásadnější je určitě kvalitní zvuk, který reproduktor zvládá na jedničku, ale velkou výhodou je i podpora přehrávání skladeb přes Bluetooth. Svým designem Klipsch Groove neurazí ani toho nejnáročnějšího uživatele a při položení na bílý stůl se stane středem pozornosti jak u vás doma, tak i ve vaší pracovně. Díky všestrannosti se ale Groove hodí dokonale i na nadcházející letní dny, kdy jej můžete přes den vzít k vodě a večer na grilování s přáteli. Trochu vás může zamrzet vyšší váha, což je ale jen daň za opravdu kvalitní zvuk, který je jednoduše na tak malý reproduktor špičkový.

klipsch groove 1

Dnes nejčtenější

.