Zavřít reklamu

iPhone 7 Plus dual camera icon 5Můj kamarád, který zastupuje pro ČR/SR největšího prodejce fólií na displeje na světě, mi dnes poslal na email schéma pocházející od dodavatelů společnosti Apple z Číny. Toto schéma se objevilo i v loňském roce a předchozích letech a vždy potvrdilo rozměry iPhone se kterými jsme se poté setkali.

Schéma ukazují přesné výrobní rozměry iPhone 7 a iPhone 7 Plus s tím, že se setkáváme se změnou v rozměrech obou telefonů. iPhone 6s je tlustý bez vystouplé čočky 7,1mm, ovšem u iPhone 7 bychom se měli dočkat 7,2mm tloušťky. Navíc se v obou případech jedná o tloušťku telefonu bez čočky fotoaparátu. Zajímavé však je také to, že i u nového modelu se bohužel opět budeme muset smířit s vystouplou čočkou fotoaparátu a navíc, jak si můžete sami všimnout, iPhone 7 s 4,7″ displejem bude mít jen jednu čočku fotoaparátu na zadní straně telefonu. Ona čočka je však větší, než v případě současného modelu, což ukázaly už nejedny úniky, o kterých jsme vás informovali.

Schéma také prozrazují, že pruhy vedoucí přes záda telefonu skutečně zmizí a povedou tak jen po hranách telefonu, což byla jedna z prvních zpráv o iPhonu 7, se kterou jsme se na začátku roku setkali a pocházelo od jednoho z nejnavštěvovanějších serverů o Applu.

iphone 7

To nejzajímavější však teprve přichází! Rozměry iPhone 7 Plus sice zůstavají bezezměny, ovšem na schématu je zcela jasně vidět dvě zásadní novinky. První novinkou je duální fotoaparát a druhou pak vzadu umístěná trojice otvorů, které nám jasně prozrazují přítomnost Smart Connectoru. Ten by ani tak neměl posloužit k připojení klávesnice, jako je tomu v případě iPhonu, ale hlavně pro „bezdrátové“ nabíjení. Skvěle by se hodil zejména pro Smart Battery Case, který by se tak mohl zbavit velkého spodku, který jen zvětšuje telefon a je zde právě kvůlu připojení do Lightningu. Pokud by Battery Case nabíjel iPhone 7 Plus přes Smart Connect, mohl by se výrazně zmenšit.

Nyní ale přichází asi ta nejzásadnější a nejpodivnější věc. Pokud si totiž srovnáte schéma iPhonu 7 spolu s iPhonem 7 Plus, pak si jistě hned na první pohled všimnete zásadních rozdílů na předku telefonu. Na schématu totiž není znázorněna FaceTime kamera, senzor a dokonce ani rámečky nad a pod displejem. To nám naznačuje jen jedno jediné – displej přes celou přední část, o kterém se také dlouhou dobu spekulovalo a dokonce se objevila i jedna fotografie takového iPhonu, která však pravděpodobně byla zfalšovaná. Pokud ale schéma opravdu prozrazuje, že iPhone 7 Plus bude disponovat displejem bez rámečků, pak je jasné, že Apple mezi velkým a menším iPhonem udělá tak obrovský rozdíl, jako by šlo o úplně jinou generaci telefonu.

iPhone 7 plus scheme

Dnes nejčtenější

.