Zavřít reklamu

Apple Watch heart icon

Tim Cook se v posledních dnech celkem dost na veřejnosti rozpovídal. V rozhovoru pro indickou televizi přiznal, že je iPhone opravdu drahý. Také pro stejnou televizi řekl, že Indie patří mezi TOP 5 nejzajímavějších trhů pro Apple. Dnes během rozhovoru na konferenci Startup Fest Europe v Amsterdamu řekl, že technologie Applu budou více monitorovat zdravotní stav samotného uživatele. Podle informací nebudou zdraví monitorovat pouze chytré hodinky Apple Watch, ale také ostatní produkty společnosti.

Největší výhodou hodinek Apple Watch je schopnost sledovat, co se děje v našem těle. Pokud byste mohli mít přístroj, který by věděl o vás neuvěřitelné, mohlo by to prodloužit životnost a zvýšit kvalitu života. Neříkám, že jedno zařízení bude dělat všechno,“ řekl podle Bloomberg na zmiňované konferenci Tim Cook. „Některé věci, které děláme, nemají řídit výnosy, ale mají obrovský potenciál a zájem ze strany našich pracovníků. Sledování kondice a zdravotních funkcí je do značné míry jedna z nich,“ dodal Cook.

CEO kalifornského technologického giganta by chtěl, aby byla běžně dostupná elektronika schopna odhalit, v jakém případě byste měli dojít pro jistotu ke svému lékaři. Tim řekl: „Stejným způsobem jako vás varuje automobil před přehřátím nebo výměny oleje, mohly by vás chytré technologie upozornit na zdravotní problémy. Budeme se zajímat o to, aby se produkty více zajímaly o zdravotní stav uživatelů.

Před samotným představením první generace hodinek Apple Watch podal Apple mnoho patentů. Většina z nich byla na senzory, které dokázaly sledovat širokou škálu zdravotních faktorů. Přesto je aktuální generace Apple Watch poněkud omezená a aktuálně je schopna sledovat kroky nebo měřit tepovou frekvenci. Přesto je ale možné, že Apple představí druhou generaci hodinek, které budou mít nové senzory, které by nás mohly informovat o našem aktuálním zdravotním stavu.

apple watch tep bpm fb

*Zdroj: Appleinsider.com

Dnes nejčtenější

.