Zavřít reklamu

iOS Notes icon

V operačním systému OS X ale i iOS nalezneme předinstalovanou aplikaci Poznámky. Většina z nás si do aplikace píše mnoho důležitých textů, mezi které mohou patřit osobní hesla, nákupní seznam, poznámky do školy nebo cokoliv jiného. Do Poznámek můžeme v iOS 9 dokonce i kreslit či je jednoduchým způsobem zaheslovat. Přesto se může stát, že si omylem důležitou poznámku odstraníte, existuje ale osvědčený způsob, který dokáže smazané poznámky zachránit.

Pokud si tedy poznámku omylem nebo rychle před manželkou smažete, existuje pár kroků, které smazanou poznámku opět dokží obnovit. Vše se musí odehrát do 30 dnů, jinak budou smazané poznámky trvale a nenávratně odstraněny.

Pokud tedy nemáme aplikaci Poznámky otevřenou, tak ji na svém iOS zařízení otevřeme. Poté klikneme v levém horním rohu na ikonu šipky („<"), tím se dostaneme na složky s poznámkami. Můžete si všimnout, že se mezi složkami nachází složka "Naposledy smazané„. Na složku klikneme a následně vybereme v pravém horním rohu možnost „Upravit„.

Poté klikneme na poznámku/ky které chceme obnovit. Kliknutím poznámku označíme fajfkou („√“) a následně v levém dolním rohu klikneme na možnost Přesunout do… Poté budeme mít možnost vybrat složku, do které chceme smazanou poznámku obnovit (Přesunout), ve většině případů nalezneme pouze složku „Poznámky“ a pokud na ni klikneme, poznámka se z „koše“ přesune a bude obnovena.

poznamky obnoveni

Pokud jste smazali poznámku a neobnovili ji do 30 dnů, existuje ještě jedna naděje na záchranu – obnova zálohy přes iTunes. Pokud jste zálohovali svůj iPhone přes iTunes včetně poznámek, tak byste požadovanou poznámku po obnovení měli opět najít. Pro podobné důvody nechtěného smazání nalezneme složku naposledy smazané i u aplikace Fotky.

zachrana poznamek - fb

Dnes nejčtenější

.