Zavřít reklamu

security-app-icon

Minulý týden jsme vám představili aplikaci německého bezpečnostního výzkumníka Stefana Essera, který vydal aplikaci System and Security Info, která je navržená speciálně tak, aby zobrazovala informace o vašem iPhonu a soustředila se především na bezpečnost. Jednou z funkcí byla kontrola, která zjistila, zda-li byl či nebyl iPhone jailbreaknutý. Aplikace také umožňovala zjistit, zda-li byl někdy v minulosti iPhone nakožen virem typu Malware. Aplikace se stala během několika hodin opravdu populární. Apple ji ale odstranil.

Nyní vývojář Stefan Esser sdělil tweetem uživatele i0n1c, že aplikace byla odebrána z obchodu App Store. Apple sdělil, co se mu na aplikaci System and Security Info nelíbilo. Vývojář údajně porušil dva body.

  • 2.19: Aplikace, které poskytují špatné diagnostické údaje budou zamítnuty.
  • 22.2: Aplikace, které obsahují nepravdivé, zavádějící nebo podvodné prohlášení budou taktéž zamítnuty.

i0n1c také řekl, že Apple smazal aplikaci, protože zobrazovala seznam procesů. Uživatelé se proti tvrzení ohradili a řekli, že by měl mít každý uživatel právo vědět, co běží na jeho vlastním zařízení. i0n1c zároveň poukazuje na to, že v aplikaci je použito stejné rozhraní API, které používají další diagnostické aplikace, které jsou v App Store. I když osobně nejsem překvapen, že byla aplikace zamítnuta, tak musím říct, že důvody Applu pro zamítnutí aplikace nejsou příliš přesvědčivé.

System-security-info-app

*Zdroj: iPhonehacks.com

Dnes nejčtenější

.