Zavřít reklamu

Made in ChinaMiliony iPhonů každý týden chrlí čínské továrny na pulty obchodů, ovšem tato masová výroba má svou daň, která se podepisuje na životech zaměstnanců. Dělníci zde pracují 12 hodin denně, šest dní v týdnu a za měsíc si vydělají 360$, bohužel je to značně nadprůměrný plat oproti tomu, kolik si vydělají rolníci. To jen tak, aby se vědělo jakou to ekonomiku vlastně pan prezident Zeman vychvaloval před nedávnem na hradě.

Server Mail Online měl nyní možnost nahlédnout do budov Pegatronu, kde dělnici bydlí. Depresivní podívaná do cel, tedy vlastně do místností ve kterých přespávají dělníci, skutečně není příliš hezkou podívanou. Miniaturní místnosti, kovové postele, miniaturní skříňky na osobní věci, nechutné koupelny, špinavé jídelny a sprchy bez jakéhokoli soukromí, to je daň za to, aby Apple dokázal prodat každý rok více než 200 milionů iPhonů.

Apple byl kritizován nesčetněkrát za to, že toleruje podmínky v čínských továrnách, ovšem vždy, když to byl řešit někdo z Applu, případně i sám Tim Cook, nikdy neviděl nic podobného.  Po zhlédnutí následujícího videa však zřejmě brzy pochopíte, proč se tyto budovy staly centrem stávek, nepokojů a masových sebevražd.

The Daily Mail navštívil nedávno opuštěnou továrnu společnosti Pegatron, poblíž Šanghaje, kde dělnici vyráběli iPhone 6. Podívejte se sami v jakých podmínkách žilo 6000 zaměstnanců, kteří spali na malých palandách po osmi až dvanácti lidech na pokoji. Sprchovali se s dvaceti kolegy najednou a příliš soukromí si neužili ani na toaletách.

 

 

Dnes nejčtenější

.