Zavřít reklamu

homekitappJednotná, Applem navržená aplikace HomeKitu, byla uživateli žádána od doby, kdy byla technologie představena a zdá se, že Apple prosbu vyslyší a do iOS 10 přinese plnohodnotnou aplikaci HomeKit. Naznačil to jeden z Amazon recenzentů, který pracuje v marketingovém oddělení Applu. Jméno recenzenta se  totiž shoduje s LinkedIn profilem marketingového pracovníka cupertinského giganta, což potvrdil i zahraniční server macrumors.

„Když pracuji v marketingu pro Apple, testujeme mnoho Smart Home zařízení, zejména pro integraci iOS HomeKitu. Existuje mnoho aplikací třetích stran, z nichž většina je zdarma, které nabízejí větší kontrolu a přizpůsobení s mnoha zařízeními pro chytrou domácnost. „Yonomi“ je bezplatná aplikace, kterou často používám, „Home“ je další, která však stojí 14,99 dolarů. Obě nabízejí podporu pro mnoho zařízení, které každým dnem přibývají (včetně Amazon Echo). Na podzim dostane příští verze iOS samostatnou aplikaci „Homekit.“

I když jde o vcelku důvěryhodné informace, je tu vždy šance, že Apple nakonec ještě změní plány před vydáním iOS 10. Již dříve se objevily podobné zprávy, které naznačovaly, že Apple uvede aplikaci HomeKit. To se však nikdy nestalo a je stále zaveden pouze interně. Společnost si již také zaregistrovala ochrannou známku údajné ikony aplikace HomeKitu, která by mohla být pojmenována jednoduchým „Home.“ Většina uživatelů by takovou aplikaci jistě přivítala, pokud totiž mají více zařízení pro chytrou domácnost, tak většinou musí používat i více aplikací třetích stran.

homekit

*Zdroj: macrumors

Dnes nejčtenější

.