Zavřít reklamu

iPhone 7 smart connector

Představení iPhonu 7 se blíží a objevují se téměř každý týden zajímavé informace o jeho výbavě a funkcích. Všichni významní analytici se shodují, že nový iPhone 7 nebude mít 3,5mm jack pro sluchátka, a také bychom se u iPhonu 7 Plus měli dočkat nového duálního fotoaparátu. Na portálu MacFan bylo nedávno zveřejněno údajné schéma iPhonu 7, které naznačuje přítomost Smart Connectoru na zádech telefonu. Dnes ale Mac Otakara naznačil, že se nakonec Apple rozhodl Smart Connector u iPhonu 7 nepoužít.

Smart Connector poprvé Apple použil u iPadu Pro, kde především slouží k připojení klávesnice Smart Keyboard. Zatím nebylo jasné, k čemu by byl Smart Connector využit u iPhonu, ale spekuluje se o bezdrátovém nabíjení nebo případné klávesnici. První informace, že by měl mít iPhone 7 Smart Connector, se objevily v březnu, kdy čínská webová stránka ukázala fotografii, na které můžeme vidět iPhone 7 Plus s duálním fotoaparátem a zmiňovaným Smart Connectorem, který byl dokonce i na zmiňovaných Mac Fan schématech.

Mac Otakara v nejnovější zprávě naznačil, že se Apple rozhodl nakonec Smart Connector u iPhonu 7 nepoužít. Pokud by ale Apple integroval do iPhonu 7 bezdrátové nabíjení, byla by důležitá komponenta schována přímo v těle iPhonu, nikoli na jeho zádech. Informace o Smart Connectoru jsou ale velice nejisté, proto se až do doby vydání nebo do nějakého velkého úniku nedozvíme, zda-li ho Apple použije.

iphone_7_plus_rear

*Zdroj: Macrumors.com

Dnes nejčtenější

.