Zavřít reklamu

ikona 548042_largerVe dnešním článku se zaměříme především na iOS aplikace určené malým dětem. V případě, že chcete pomocí iOS zařízení vzdělávat své děti, tak jsme pro vás vybrali osm aplikací, které rozvíjí představivost, poskytují prevenci a některé připraví částečně předškoláky na vstup do první třídy. Některé aplikace umožní dětem poznat abecedu, rizikové situace a jak se v nich vlastně chovat, vybrané aplikace vám pomohou dítě zabavit a zároveň rozvíjet. Představujeme vám dvět dětských aplikací: Tobík uklízí, Abecedu, Malého záchranáře, Zachraň šneka, Státní vlajky, Výukové kartičky, Ekontíci II, Dopravní výchovu a Červenou Karkulku.

Tobík uklízí
Začneme něčím netradičním. Tobík uklízí je totiž česká hra od našeho čtenáře, který ji vytvořil primárně pro své děti, kteří si hráli s iPadem. Postupem času se ale aplikace stala poměrně úspěšná, rodiče si jí chválí a dokonce jí používají některé školky ve výuce. Aplikace je samozřejmě kompletně v češtině a jejím hlavním úkolem je naučit děti od 1 do 3 lety uklízet a umět pojmenovat různé předměty, převážně hračky, potraviny apod.

[appbox appstore id696011657]

Malý záchranář
S aplikací Malý záchranář můžete svým dětem nabídnout 33 zábavných a především vzdělávacích her. Díky těmto hrám se vyučovaný osvojí určité vědomosti, jak se zachovat v nebezpečných situacích (dopravní situace, rizika venku, doma) a jak se vlastně mohou řešit problémy v životě. Aplikace nabízí hry v podobě tipovaček, hádanek, pexes, srovnávaček a mnoho dalšího. Pan Kroužek je maskot aplikace, který provede dítě různorodými úkoly. Dabér Pana Kroužka je oblíbený herec Martin Dejdar.

[appbox appstore id595831045]

Zachraň šneka
Zachraň šneka je příležitostí pro všechny malé hrdiny, kteří chtějí zachránit všechny šneky. Malý hrdina musí šnekům pomoci zvládnout rizikové pasti, schovat je do stínu, který jim poskytne úkryt před rozpálenými slunečnými paprsky a padajícími kameny. Hra nabízí 24 levelů, ve kterých musí zachránce dokázat, že umí logicky myslet.

[appbox appstore id657768533]

Státní vlajky
Chtěli byste, aby se vaše dítě orientovalo v poznávání státních vlajek světa? V tom případě si stáhněte tuto výukovou aplikaci. Státní vlajky vám nabízí zajímavou cestu, jak se vaše dítě naučí všelijaké státní symboly. Aplikace vždy zobrazí šest vlajek a název státu, pro který musí dítě najít odpovídající vlajku. Pokud dítě zvolí špatnou vlajku, tak se zmenší obrázek chybné vlajky a test této země proběhne znovu ke konci lekce.

[appbox appstore id599574061]

Výukové kartičky
Výukové kartičky je fajnová a především vzdělávací aplikace pro malé děti. Nabízí soubory výukových kartiček, kde je určen nějaký pojem a dítě k němu musí najít vhodný obrázek. Na výběru pojmů spolupracovali učitelé ze základních škol. Aplikace vám umožní vyzkoušet výuku na pěti prvních lekcí a poté můžete za poplatek otevřít všechna témata. Mezi kartičkami najdete např. témata: ovoce, sport, škola, čísla, hudba, zvířata, auta, nemocnice a mnoho dalšího.

[appbox appstore id593913803]

Abeceda
Abeceda pro děti vám nabízí devět her, které zábavnou formou učí děti poznávat abecedu. Aplikace samozřejmě obsahuje písmena od A do Ž, 330 povedených ilustrací a devět výukových her. První hra Abeceda naučí děti poznávat písmena a zapamatovat názvy písmen. Velká písmena zobrazuje písmena a slova začínající na stejné písmeno (O jako OHEŇ apod.). Další hrou je Najdi kartičku, kdy dítě musí ukázat obrázek, který začíná na zobrazené písmeno (aplikace určí písmeno A a pod písmenem jsou 3 obrázky: deštník, auto a pískoviště). Aplikace nabízí dále hry Tvoření slov, Písmena ve slově, Pexeso, První písmeno ve slově, Poslední písmeno ve slově a Malá písmena. Hra je vhodná pro děti ve věku od 4 do 7 let. Můžete si vyzkoušet verzi, která je k dispozici zdarma – nabízí písmena A-H (nabízí 35 obrázků/slov).

[appbox appstore id622548042]

[appbox appstore id624067363]

Ekontíci II
V případě, že byste své potomky chtěli vzdělávat ohledně třídění odpadu, tak jste narazili na tu správnou aplikaci. Ekontíci II vám pomohou zjistit, jak jsou na tom vaše děti se znalostmi této problematiky. Procvičte sebe i své děti ve třídění základních druhů odpadů a zároveň se také pobavíte. Úkolem této hry je třídění odpadů a za každých pět vysypaných kontejnerů jedné barvy získáte 50 bodů a odznáček. Vzdělávejte sebe i své děti.

[appbox appstore id540354592]

Dopravní výchova
Dopravní výchova je velmi důležitou aplikací, pro všechny děti. Aplikace zabaví a především poučí děti, jak se chovat v rizikových situacích formou testů a her. Na aplikaci se podíleli sourozenci Gondíkovi a namluvili postavy Zebru a Čáru. Tyto postavičky děti provedou 12 situacemi, ve kterých se dozví vše o tom, jak správně přecházet silnici, zvládnutí jízdy na kole, cestování vlakem i autem, informace o dopravních značkách a mnohem víc. Verze zdarma nabízí 3 situace (chůze po chodníku, chůze po silnici a přecházení silnice), ve kterých si můžete vyzkoušet, zda vám a vašim dětem aplikace vyhovuje.

[appbox appstore id548954812]

Červená Karkulka
V lese žil byl jeden vlk, který měl mnoho práce a různých povinností.. máte dojem, že takto nezačíná klasická pohádka o Červené Karkulce? Mohlo by se stát, že tato pohádka takovým způsobem končí? S touto aplikací můžete převyprávět oblíbenou pohádku zajímavou interaktivní formou a můžete narazit i na výchovné rozuzlení příběhu. Vaší volbou bude, zda necháte pohádku číst vypravěčem a dítě bude postupně zkoumat prostředí pohádky, nebo zda k této knížce usednete spolu. Aplikace nabízí 100 interaktivních prvků pro zvídavé dětské prsty a jejich fantazii. Není nic jednoduššího než se mrknout na ukázkové video přímo zde.

[appbox appstore id1032121751]

 

Dnes nejčtenější

.