Zavřít reklamu

cook_iconTim Cook se včera zúčastnil pořadu Mad Money, který se vysílá na americké stanici CNBC. S moderátorem Jimem Cramerem rozebírali všechny aktuální témata týkající se Applu. Ať už se jedná o poslední hospodářské výsledky, tak i ty výhledové, doma i ve světe. Dále se bavili o technologiích, inovacích a obecně směru, kterým se Apple chystá dále ubírat ve všech svých produktových řadách. Cook však několikrát zmínil, že je velmi nadšený z toho, na čem se momentálně v útrobách Applu pracuje. Nic konkrétního samozřejmě neprozradil, ale na druhou stranu velmi naznačoval.

Na zmínku o poklesu celkových prodejů z důvodu malé inovace odpověděl, že s tím nemůže než nesouhlasit. Dodal však, že pracují na skvělých inovacích, kterých bychom se měli dočkat v nových iPhonech. Prý to bude něco, co přinutí majitelé dnešních iPhonů k tomu, aby si pořídili ten nový. Prý nám skrze nové iPhony dají něco, bez čeho již nebudeme moci žít, aniž bychom o tom dnes ale věděli. Což je něco, co je Applu velmi podobné. Kdo si kdy myslel, že bude potřebovat například tablet?

Na dotaz, zda-li Apple stále inovuje tolik jako dřív, Cook odpověděl že naprosto. Pracují prý na mnoha nových a přelomových věcech, ovšem zatím musí vše zůstat „pod pokličkou“. Až přijde ten správný čas, všechno se prý dozvíme.

Cook se také vyjadřoval k akvizicím, které Apple provádí. ,,Nakupujeme spousty nových společností. Obvykle se frekvence jednotlivých akvizic pohybuje v řádech jedné během tří až čtyř týdnů. Neustále sledujeme trh a hlídáme zajímavé subjekty“.

Během rozhovoru se Cook ještě zmiňoval o Apple Watch, které se dle něj stále ještě nachází ve fázi „učení“ a adaptace trhu. V budoucnu z nich ale bude klíčový produkt, jen je třeba ho nechat uzrát – stejně jako první iPody. Dále se dotkli Číny, tématu ve kterém je Cook také optimistický. ,,Nemohu už být více optimističtější, co se situace v Číně týká. Počet uživatelů, kteří přešli z Androidu na iOS je v Číně doslova obrovský. Výhledově se tedy jedná o obrovský potenciál, který Čína nabízí. S Čínskou vládou pak jednáme o znovuotevření iTunes Movies a iBooks“. Celé interview si můžete prohlédnout zdezde.

timcookmadmoneymay2016

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.