Zavřít reklamu

broken iPhone iconKdyž Apple před dvěma lety představil iPhone 6, jeden Youtuber zjistil, že lze vcelku jednoduše ohnout. To samozřejmě začali zkoušet lidé po celém světě a to nejen u svých iPhonů, ale také u těch vystavených v Apple Storech. I když si tehdy vysloužil titul nejohebnějšího zařízení od Applu, také se stal dobrým štítem proti kulkám z různých zbraní. Turecký voják to poznal na vlastní kůži, když se dostal do tvrdého boje s teroristickou organizací PKK.

Uprostřed přestřelky byl mladý voják zasažen kulkou, ale iPhone zastrčený v kapse u kalhot mu zřejmě zachránil život. 25-letý voják jménem Mustafa Bozok byl zasažen do pravé nohy. Díky hliníkovému tělu, sklu a čipu však iPhone zachytil většinu tlaku kulky. Jak jeho iPhone dopadl se můžete podívat na fotografii níže.

Není to poprvé, co produkty Applu zachránily svému majiteli život. V loni zastavil iPhone studenta kulku podobným způsobem. Zloděj mu totiž chtěl ukrást tašku s počítačem, mladík se však bránil, což se zloději nelíbilo a vystřelil. Střela by ho zasáhla do stehna, měl však v kapse iPhone, který kulku zcela zachytil a student tak neměl žádné zranění. Před dvěma roky zase iPhone 5 zachránil Amerického vojáka při sebevražedném bombovém útoku, který se vedle něj odehrál. Kulka z výbuchu směřovala směrem k srdci, iPhone ji však zastavil a tak Shaun Frank přežil misi v Afganistánu.

bullet_iPhone

*Zdroj: cultofmac

Dnes nejčtenější

.