Zavřít reklamu

Fitbit BlazeVe snaze Fitbitu uniknout ze stínu Applu, The New York Times přinesl zajímavou anekdotu o tom, jak představení iPhonu 4s v roce 2011, ovlivnilo funkce produktové řady fitness náramků společnosti Fitbit. iPhone 4s byl první smartphone od Applu, který zahrnoval podporu Bluetooth 4.0, jež slouží k bezdrátovému připojení různého příslušenství k telefonu. CEO Fitbitu James Park se tak rozhodl, že přebudují své produkty tak, aby dostaly podporu Bluetooth.

„Když Phil Schiller představil v roce 2011 iPhone 4s, Park měl realizaci. V té době nový iPhone přinesl možnost synchronizace s bezdrátovým příslušenstvím, které používají standard s názvem Bluetooth. Fitbit trackerům tenkrát Bluetooth chybělo, Park však chtěl, aby bylo možné okamžitě synchronizovat data z náramků do iPhonu. Mohlo by to přinést mnoho možností, pokud se na to zpětně podíváme.“

To co Park chtěl, se brzy stalo skutečností, neboť již v roce 2012 představil Fitbit One a Fitbit Zip, které v sobě měly Bluetooth 4.0 k synchronizaci dat, jako je počet kroků, vystoupaných pater, ušlá vzdálenost a nebo třeba spálené kalorie. To vše se tak konečně mohlo synchronizovat s iOS a Androidem. Podle The New York Times byly oba přístroje velmi úspěšné. Park říká, že od té doby se Fitbit zaměřuje na jednoduchá zařízení, aby se wearables staly ještě dostupnější.

„Díváme se na to z pohledu spotřebitele. Apple Watch jsou počítačová platforma, ale podle mě to je opravdu špatný způsob, jak lidem přiblížit tuto kategorii od samého začátku,“ říká James Park.

Díky jednoduchosti Fitbitu a nízkým cenám, se společnosti daří i po uvedení Apple Watch. Fitbit v roce 2015 prodal 21,4 milionů zařízení a jeho příjmy tak činily 1,86 miliardy dolarů. I když Apple přímo nezveřejnil prodeje Apple Watch, analytici odhadují přibližně 11,4 milionů prodaných kusů. Do budoucna společnost plánuje přidat další funkce do svých trackerů, ale bude prý velmi opatrná, aby nesklouzla do stejných kolejí současných chytrých hodinek, které jsou podle Parkera až moc přeplněné funkcemi.

fitbitone

 

*Zdroj: macrumors

Dnes nejčtenější

.