Zavřít reklamu

Retina MacBook 2015 icon

Apple vydal před jedenácti měsíci nový 12palcový MacBook s Retina displejem. V té nejlevnější konfiguraci, zakoupíte MacBook s 256GB PCIe flashovým úložištěm, 1,1GHz dvoujádrový procesor Intel Core M, který doplňuje 8 GB operační paměti RAM. Jednou z největších novinek byl u zmiňovaného MacBooku především nový USB-C port, pomocí kterého se zároveň i MacBook nabíjel. Obchodní řetězec BestBuy má v současné době všechny modely zmiňovaného MacBooku označeny štítkem „dlouhodobě nedostupné“, což může vést ke spekulacím, že by Apple mohl své 12palcové MacBooky aktualizovat.

Podle nejnovějších informací, by mohl Apple tiše aktualizovat MacBooky ještě do doby, než se bude v červnu konat Worldwide Developers Conference (WWDC). Je možné, že obchodní řetězec Best Buy nechce již od Applu kupovat 12palcový MacBook, protože čeká na zmiňovanou aktualizaci a „staré“ MacBooky by neprodal. Také je zde možnost, že Apple „staré“ modely nemá na skladě.

WWDC se jeví jako ideální akce pro aktualizaci produktů, ale nebylo by to poprvé, co by Apple potichu aktualizoval specifikace některého ze svých produktů ještě před konferencí. Očekává se, že by mohla přijít aktualizace procesoru a uživatelé by se nezlobili, pokud by Apple přidal do těla MacBooku další USB port.

bestbuy - macbook

Podle Economic Daily News by měl Apple až na WWDC představit nový MacBook Air, který by měl být především štíhlejší. Zpráva dokonce prozrazuje, že bychom se měli dočkat vedle 13″ modelu také modelu s 15″ uhlopříčkou displeje. O 11″ modelu se společnost nezmiňuje, tudíž by v tenčí variantě neměl dorazit, ale není ani jasné, zda Apple ukončí prodej menšího modelu, či jej zachová ve své původní verzi.

12 palcovy - macbook retina -fb

*Zdroj: 9to5mac.com

Dnes nejčtenější

.