Zavřít reklamu

Facebook-Messenger-iOS-icon

Aplikaci WhatsApp nebo Messenger dnes nalezneme skoro na každém zařízení, ať už s operačním systémem iOS nebo Android. Zmiňované aplikace zažily největší stohovatelnost v roce 2015. Mark Zuckerberg uvedl na výroční konferenci F8, že Messenger je na celém světě druhá nejpopulárnější aplikace pro iOS, na prvním místě je Facebook. Minulý rok na konferenci F8 Mark řekl, že Messenger má 700 milionů aktivních uživatelů. V lednu se číslo zvýšilo o 100 milionů. Nyní již Messenger používá aktivně 900 milionů uživatelů po celém světě.

To dokazuje, že aplikace pro posílání zpráv přes internet jsou ještě více populárnější, než klasické SMS. Zuckerberg se pochlubil, že Facebook Messenger a WhatsApp zpracuje více než 60 miliard zpráv denně, zatímco na celém světě se denně odešle průměrně 20 miliard SMS zpráv, číslo počtu SMS zpráv by však mělo stále klesat. Do našeho porovnání bychom měli zařadit i Apple a jeho iMessage – Apple se dříve pochlubil, že za jednu vteřinu je odesláno přibližně 200 000 iMessage.

Zmiňovaný WhatsApp koupil Facebook v roce 2014 a stále na něm pracuje, protože je aktuálně populárnější než Messenger. Jan Koum dříve řekl, že WhatsApp má měsíčně jednu miliardu aktivních uživatelů. Aby se uživatelé cítili v bezpečí, aplikace WhatsApp nově využívá technologii šifrování end-to-end. Šifrování end-to-end znamená, že pokud odešlete zprávu, dojde k jejímu zašifrování a zpráva se rozšifruje až v telefonu příjemce. Technologie tak mnohem více ztíží práci hackerům. Využívá ho i například e-mailová aplikace ProtonMail.

messenger_fb

*Zdroj: theverge.com

Dnes nejčtenější

.