Zavřít reklamu

iTouch ID iconUž několik dlouhých let toužebně volají majitelé Maců po čtečce otisků prstů přímo na jablečném počítači. Přání se ještě stupňuje po příchodu iPhonu 5s, který čtečku obsahoval přímo ve svém domovském tlačítku, čehož se Apple drží až doposud. Ačkoli nám několik patentů naznačovalo, že bychom se mohli dočkat Touch ID i u MacBooků, stále tomu tak není. Nyní se však na zahraničním crowdfundingovém portálu Indiegogo objevila vychytávka, díky které můžete MacBook, iMac nebo třeba PC s Windows obohatit o čtečku otisku prstu. Seznamte se s iTouch ID.

Tvůrci iTouch ID se totiž rozhodli splnit přání mnoha majitelům MacBooku a navrhli speciální čtečku otisku prstu do USB. Jde opravdu o maličkou vychytávku, která je kompatibilní jak s Macem respektive s OS X, tak i s Windows PC a Android tabletem. Dobrou zprávou je, že iTouch ID lze používat i s 12″ MacBookem, jelikož tvůrci na Indegogo nabízejí i USB-C verzi.

Tým z Nového Zélandu vyzdvihuje, že iTouch ID je nejmenší USB čtečka otisků prstů na světě. Zajímavé je i to, že skenovací plocha je vyrobena ze safírové skla a šasi z hliníku s eloxovaným povrchem. Čtečka je navíc odolná vůči nárazům, škrábancům a ještě je vodotěsná.

iTouch ID FB

Naskenované otisky jsou samozřejmě chráněny, jelikož se ukládají šifrovaně a nikdo k nim nemá přístup. iTouch ID používá šifrovací algoritmus AES-256, jedinečný identifikátor a dvoufaktorové ověření. Ke komunikaci s Macem nebo s PC je potřeba speciální aplikace. Výhodou ale je, že čtečku stačí jen jednou jedinkrát zasunout do USB portu a poté bude již kdykoli bezproblémově fungovat.

Jedna z velkých výhod, kterou se může iTouch ID pochlubit, je nejenom možnost odemykat Mac nebo PC, ale také vám umožní přihlašovat se k Facebooku, Twitteru a mnoha dalším stránkám bez zadávání hesla respektive jen otiskem prstu. iTouch ID také spolupracuje se správci hesel jako je populární 1Password nebo LastPass a další.

Cena za kus začíná na 59 dolarech a poštovné do České republiky stojí 10 dolarů. Kupovat můžete černou, stříbrnou nebo dokonce zlatou variantu. Postupem času by měly být přidány i další barevné varianty. Doba dodání k cílovým zákazníkům je naplánována na červen tohoto roku, tedy přibližně za dva měsíce. Potěší i netradiční 5-letá záruka. Že jde o úspěšný projekt dokazuje i fakt, že kampaň na Indiegogo dosáhla svého cíle, jelikož je o iTouch ID opravdu zájem. Objednávat můžete přímo zde.

iTouch ID

zdroj: itouch.id

Dnes nejčtenější

.