Zavřít reklamu

iPhone SE camera iconI ti nejvěrnější fanoušci musí uznat, že iPhone SE je opravdu netradiční krok od Applu. Přeci jen jde o tři namixované smartphony od Applu do jednoho s designem téměř 3 roky starého iPhonu 5s. Někteří se nad tím možná ani nepozastavili a nezměněný design přešli jen mávnutím ruky, ale jiní, jako například CEO LG Mobile, si začali utahovat z Applu a z jeho nejnovějšího 4″ iPhonu, který prý nepřináší žádné inovace.

CEO LG, Cho Ju-no, na tiskové konferenci minulý týden v Jižní Koreii uvedl, že jejich společnost se v roce 2016 zaměřila především na inovace a chystá ještě spoustu dechberoucích produktů, zatímco Apple jen obnovuje staré a nudné zařízení a zařazuje ho do své nabídky v podstatě jako novinku.

I když jsme v LG Electronics přemýšleli, jak zvednout prodeje našich smartphonů, rozhodli jsme se, že zákazníkům nabídneme ty nejlepší a nejinovativnější produkty, jako je právě náš G5“ uvedl Cho Ju-no. A aby ještě utvrdil, že naráží na iPhone SE, dodal: „Představit produkt se starými technologiemi a vlastnostmi, rozhodně není naše cesta vpřed

Efektivita nákladů není to, čím by se výrobci smartphonů měli zabývat. Měli by vytvořit speciální hodnotu a z té něco vytěžit. Stejně tak je to i v LG. Právě proto se moc nestaráme o konkurenční smarptohny, ale soustředíme se na reakce trhu u našich vlajkových produktů“ doplnil CEO LG.

Je jasné, že nový LG G5 je jedno z nejinovativnějších zařízení, které v tomto roce uvidíme, ale otázkou je, jak lákavé bude pro běžné zákazníky si skládat vlastní smartphone z jednotlivých dílů. Dále, pokud se podíváme na prodeje LG za minulý rok, které činily 59,7 milionů kusů, tak si můžeme snadno spočítat, že se toto číslo zvedlo jen o slabých 600 000 kusů od minulého roku.

Když se podíváme na Apple, tak ten v roce 2015 prodal 30 milionů 4″ iPhonů. Za stejné období prodalo LG 60 milionů svých nejnovějších produktů. Jinými slovy, Applu tvořily prodeje starých 4″ iPhonů více než polovinu toho, co tvořily celkové prodeje LG včetně vlajkové lodě a dalších nejnovějších produktů.

Cho Ju-no LG G5

*zdroj: BGR

Dnes nejčtenější

.