Zavřít reklamu

iPhone SE icon 7Nový iPhone SE může pomoci Apple přilákat více nových uživatelů od konkurenčního Androidu, ve srovnání s předchozími generacemi iPhonu, podle nejnovějších dat o prodeji nového zařízení od společnosti Slice Intelligence. Konkrétně Slice Intelligence poukazuje na vyšší počet kupců iPhonu SE pocházejících z Androidu ve srovnání s iPhonem 6S.

Počáteční data Slice Intelligence ukazují, že iPhone SE by mohl pomoci Applu zvětšit spotřebitelskou základnu uživatelů iPhonu. Pouze 35 % z kupců iPhone SE si koupilo iPhone v posledních 2 letech a 16 % z nich byli dříve uživatelé Androidu. Pro srovnání, 49 % z kupců iPhone 6S, upgradovalo ze staršího iPhonu a 10 % jich nahradilo Android zařízení v posledních 2 letech.

To je i přes mnohem menší celkové vypuštění pro zařízení ve srovnání s vlajkovou lodí Applu (okolo 94 % menší podle Slice Intelligence). Je to něco co se dalo očekávat vzhledem ke vzácnému oživení iPhonu, který nabízí pouze malé vylepšení oproti stárnoucímu iPhonu 5S. Také nový iPhone přišel před novou generací zařízení, které se očekává na podzim a mnoho uživatelů čeká právě na nový iPhone 7.

Slice Intelligence dodává, že kupci iPhonu SE se zdají být starší, méně vzdělání a překvapivě ho kupují více muži. Více než jedna pětina kupujících jsou ve věku 45-54 let, 77 % kupujících jsou muži. Pouze 39 % nových majitelů iPhonu SE má vysokoškolský diplom, zatímco uživatelů iPhonu 6(S), kteří mají vysokoškolský diplom je 46 %.

slice-iphone-se-data
iPhone SE FB @2 2

*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.