Zavřít reklamu

monitMnoho uživatelů Macu rádi bedlivě sledují údaje svého systému, které zahrnují využití procesoru, paměti, disku, sítě, teplota procesoru, rychlost větráčků a někteří i využití baterie. Na trhu existuje spousta aplikací na pozorování těchto údajů a jednou z nich je například Activity Monitor Dock nebo iStat Menus. Aplikace Activity Monitor Dock nabízí jeden způsob, jak údaje sledovat, ale funkce jsou omezené, takže pokud byste raději viděli všechny aktivity, co váš systém provádí v jednom jediném panelu, možná oceníte dvě aplikace, které zobrazují údaje v Oznamovacím centru a jsou zcela zdarma.

První z nich se jmenuje Monit a jakmile jí hned přidáte do Oznamovacího centra, nabídne vám rychlý pohled na činnost procesoru, využití paměti, činnost disku, baterie a síťové aktivity. Poté můžete kliknout na některou ikonku činnosti a tím získáte další informace o každé z nich.

system-activity-fan-monitoring-notification-center-mac-os-x

Druhá aplikace Fanny, která, jak z názvu vyplývá, dohlíží na rychlost ventilátorů a teplotu CPU Macu, vám také prozradí vše v Oznamovacím centru. Tento nástroj je pravděpodobně jedním z nejužitečnějších pro uživatele Macu, protože mnoho uživatelů stolních počítačů rádi vědí, co dělá jejich větrák a jakou teplotu má CPU.

Jak už bylo zmíněno, obě aplikace se přidají do Oznamovacího centra a poté, co je otevřete, můžete ji přidat v Oznamovacím centru kliknutím na tlačítko Upravit, poté klikněte na Zelené + u widgetu a následně lze widgety přesunout na pozici, která vám vyhovuje.

Widgety jsou čistě pro sledování obecných údajů, takže pokud byste rádi přes aplikace ukončovali některé aplikace, tak to bohužel není možné. Mějte také na paměti, že aplikace využívají malé množství samotného procesoru, takže pokud opravdu bedlivě sledujete všechny procesy, tyto aplikace možná pro vás nejsou to pravé ořechové.

Aplikace Fanny je k dispozici zde.

[appbox appstore simple id1014850245]

memory-usage-monit-mac-osx
system-monitoring-notification-cetner-widgets-mac

Dnes nejčtenější

.