Zavřít reklamu

ARM-ChipTaiwan Semiconductor Manufacturing Company je firma, kterou znáte spíše pod zkratkou TSMC a která se zabývá výrobou polovodičů. Nyní spojila své síly s nadnárodní britskou společností, která pomohla navrhnout 7-nanometrový procesor s technologií FinFET, který by se měl dostat do výroby na počátku roku 2017. TSMC v současné době vyrábí 16nm procesory A9 pro iPhone 6s, přičemž Samsung vyrábí 14nm procesory A9. 

Načasování výroby 7nm procesorů naznačuje, že by mohly být použity v iPhonu 8. V tom bude procesor označen jako A11 a dočkat bychom se ho měli v roce 2017. Naopak Intel uvedl, že jeho procesory se do výroby dostanou až v druhé polovině roku, což by bylo pro Apple moc pozdě. Obě společnosti chtějí protlačit své 7nm procesory do mobilních telefonů a později i do sítí a datových center. Tyto procesory se zaměřují na vysoký výkon a nízkou spotřebu.

Apple již používá architekturu ARM jako základ pro své plně přizpůsobená jádra procesorů v řadě A-čipů a to od doby, kdy byl představen čip A7. I když je Apple nejvýše postaveným klientem firmy TSMC, tchaj-wanská společnost taktéž vyrábí procesory i pro společnosti jako Nvidia, AMD, Qualcomm, Marvell a Broadcom.

Processor A9 iPhone 6s

*Zdroj: idownloadblog

Dnes nejčtenější

.