Zavřít reklamu

iPhone_display_icon

Dominantou systému iOS jsou jednoznačně animace. Jsou pěkné a využívají 3D prostor, který udělá z iPhonu ještě více příjemnější zařízení. Ale ne každý je fanoušek iOS animací – někdo je nemá rád čistě z estetických důvodů, jiní je vypínají z důvodů zdravotních. Například pro epileptiky jsou animace velice nebezpečné. S ohledem na tuto skutečnost Apple poskytuje způsob, jak snížit animace pomocí funkce Reduce Motion, která se skrývá v nastavení. Bohužel ta však animace nevypne úplně. Proto byl vždy jediný způsob – tweak, který je však dostupný pouze pro zařízení s jailbreakem.

Tomu je nyní konec, uživatel Redditu přišel na způsob jak animace deaktivovat úplně, a to pomocí jednoduchých kroků, které naleznete níže.

Nejprve otevřeme Nastavení, zvolíme položku Obecné a vybereme možnost Zpřístupnění. V té zapneme funkci AssistiveTouch. Poté přejdeme zpět na domovskou obrazovku. Tlačítko AssistiveTouch přesuneme do pravého dolního rohu. Následně přejetím prstem dolů na domovské obrazovce vyvoláme Spotlight. Po spuštění klikneme rychle na volnou plochu Spotlightu. Tento krok opakujeme třikrát, poté zkontrolujeme zda-li jsou již animace vypnuté. Pokud ne opakujeme vyvolávání Spotlightu opakovaně. Pokud jsou animace vypnuté, můžeme AssistiveTouch vypnout opět v nastavení.

Animace bude zakázána dokud nebude iPhone restartován. Trik údajně je funkční v šesté beta verzi systému iOS 9.3. Na diskuzních fórech se však objevují důkazy, že funkce je funkční i v iOS 9.0.2,

*Zdroj: 9to5mac.com

Dnes nejčtenější

.