Zavřít reklamu

iOS 9.3 iconApple v úterý trochu nečekaně po týdenní pauze vydal iOS 9.3 beta 5, což jen naznačuje, že proces testování se blíží do konce. iOS 9.3 přináší spoustu zajímavých novinek, včetně funkce Night Shift (Noční režim), ale každá nová beta představí další malé změny a jinak tomu není ani tentokrát u páté bety. Pojďme si tedy shrnout všechny novinky, které nejnovější a zároveň předposlední nebo možná dokonce již poslední beta přináší.

 

1) Night Shift a Režim nízké spotřeby
Nově, když na iPhonu aktivujete Režim nízké spotřeby, deaktivuje se funkce Night Shift a dokud je šetřící režim zapnutý, nelze Night Shift aktivovat. Ikona v Ovládacím centru dokonce zešedne a do nabídky v Nastavení není možné se dostat a zároveň vás pod ní upozorňuje text, že Night Shift je během nízké spotřeby neaktivní.

iOS 9
iOS 9

2) Night Shift v Control center
V nejnovější betě se změnila funkcionalita tlačítka pro aktivaci/deaktivaci Night Shift z Ovládacího centra. Pokud totiž na ikonu kliknete, Night Shift se jen aktivuje, přičemž v předchozích betách bylo možné vybrat si, zda se má zapnout do zítřka nebo dokud ho zase nevypnete.

iOS 9
iOS 9

3) Nové nastavení pro Night Shift
Další novinka se opět týká Nočního režimu, přičemž do Nastavení přibyla nová nabídka „Ručně zapnout do zítřka,“ která byla původně v Ovládacím centru. Všimnout si můžete, že také zmizely barevná kolečka znázorňující Teplejší a Chladnější ukazatele.

iOS 9
iOS 9

4) Night Shift ukazatel času
Poslední novinka týkající se Night Shiftu je informace v Control Center, která vám ukáže při aktivaci/deaktivaci Nočního režimu, do kdy bude funkce zapnuta nebo vypnuta

iOS 9
iOS 9

5) Upozornění na sledování iPhonu
Jak už jsme psali dnes ráno, iOS 9.3 beta 5 nově upozorňuje, zda je váš iPhone spravován a sledován vašim zaměstnavatelem. Více si můžete přečíst v článku zde.

iOS 9
iOS 9

6) Apple Pencil je zpět
V předchozích betách Apple odstranil několik funkcí pro Apple Pencil na iPadu Pro. Tužkou tak nebylo možné ovládat například přepínač aplikací, skrolovat a v podstatě vlastně celý systém vyjma aplikací, které jsou určené přímo pro kreslení. Apple ale po stížnostech přislíbil, že funkce Apple Pencil opět do systému vrátí a tak i učinil.

Dnes nejčtenější

.