Zavřít reklamu

icloud iconPokračující boj Apple s FBI o tom, zda společnost může být nucena pomoci vládě odemknout iPhone 5C použitý střelcem Syedem Farookem v San Bernardinu, přinesl celou řadu zásad ochrany osobních údajů společnosti Apple do centra pozornosti.

Podrobnosti, které obklopují případ dávají jasně najevo, že Apple není schopen získat přístup k informacím v zařízení se systémem iOS, totéž neplatí o iCloud zálohách. Apple může dešifrovat iCloud zálohy a poskytnout informace státním orgánům, pokud mu to nařídí soudní příkaz, jak tomu bylo v případě San Bernardina.

V příspěvku na serveru The Verge nazvaném “The iCloud Loophole,” Walt Mossberg se dívá na zálohování na iCloudu a vysvětluje důvod, proč data na iCloudu nemůžou být tak bezpečná, jako data uložena pouze na iPhonu nebo iPadu.

Apple je schopen dešifrovat “většinu” z údajů obsažených v iCloud záloze a Apple sdělil Mossbergovi, že je to proto, že společnost vnímá ochranu osobních údajů a bezpečnostních problémů odlišně mezi fyzickými zařízeními, které můžete ztratit a iCloudem. Záloha na iCloudu musí být přístupná Applu, aby jí mohla použit pro obnovení dat v telefonu.

Zálohy na cloud od Applu obsahují iMessages a SMS, historii nákupů, fotografie a videa, nastavení zařízení, data aplikací, hlasové heslo a údaje o zdravotním stavu. Zálohy nezahrnují informace, které jsou snadno stahovatelné, jako jsou například e-maily ze serverů nebo aplikací. Zatímco záloha iCloud zahrnuje iCloud klíčenku, Wi-Fi hesla a hesla pro služby třetích stran, tyto informace jsou zašifrovány způsobem, které je činí nepřístupné pro Apple.

Mossberg navrhuje uživatelům, kteří nechtějí nahrávat data přes Apple na iCloud, aby prováděli šifrované zálohy přes iTunes pomocí Macu nebo PC. Dále poukazuje na to, že v jiných cloudových službách jako je Dropbox, nejsou data o nic bezpečnější.

iCloud

*Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.