Zavřít reklamu

SkypeJiž v lednu Microsoft oznámil, že přinese funkci skupinových videohovorů na mobilní zařízení, a to v průběhu několika následujících týdnů. Tak se také stalo a ode dneška oficiálně aplikace Skypu pro iOS a Android podporuje skupinové videohovory, podobně jak to známe z desktopu. Nová funkce umožňuje zprostředkovat videohovor až s 25 účastníky najednou, přičemž kvalita videa je 1080p. Při hovoru samozřejmě může každý účastník přepínat mezi zadní a přední kamerou. Podobně jako na PC či Macu, se video hovořící osoby přesune do středu a ostatní posluchači budou rozloženi na menších „obdélníčcích“ kolem. Aplikace však umožňuje uzpůsobit si jednotlivé dlaždice podle sebe a hovořícího si tak můžete přesunout klidně do menšího obdélníku.

„Pro co nejlepší společné zážitky, jsou skupinové videohovory v nádherné HD kvalitě a jsou optimalizovány speciálně pro zařízení, které používáte, což vám dává přirozený požitek z hovoru. Osoba která právě mluví je zobrazena ve větším okně uprostřed obrazovky. Zvuk je také křišťálově čistý a to díky našemu SILK Super Wide Band audio kodeku v naší cloudové konferenční struktuře. Jsme hrdí na to že jsme toho dosáhli a dopomohl nám k tomu náš největší partner Intel. Ten nám pomohl optimalizovat SILK kodek právě na jeho procesorech.“

S aktualizací rovněž přichází další novinka. Nyní totiž bude o mnoho snadnější pozvat ne-skypové uživatele k hovoru, půjde to provést zasláním odkazu, například prostřednictvím iMessage a obejít tak přihlašování skrze Microsoft účet. Zatím byly nové funkce spuštěny v USA, do jednoho týdne by však měly dorazit i k nám do Evropy. Společnost zároveň uvedla, že celosvětová podpora by měla být hotova do konce března.

Skype-6

*Zdroj: macrumors

Dnes nejčtenější

.