Zavřít reklamu

iPad Pro icon 2Nový USB 3 Lightning port na iPadu Pro by mohl již brzy začít podporovat 29wattové adaptéry, tedy stejné jako u 12″ MacBooku. Ovšem USB 3 kabely s Lightning konektorem se nedají v současné době na trhu sehnat, a tak nelze technologii zatím využít a iPad Pro zbytečně nevyužívá celý svůj potenciál, který by ve výsledku mohl nabídnout uživateli, jelikož by se dokázal nabíjet o mnoho rychleji, než je tomu nyní.

Adaptér, který nalezneme v balení iPadu, je totiž 12 wattový a dodávaný kabel podporuje starší standart USB 2.0. Nelze bohužel ani použít USB-C kabel od 12″ MacBooku, a tak nezbývá než čekat, až Apple začne prodávat aktualizovaný kabel i adaptér, který by nejenom mohl nabíjet iPad Pro rychleji, ale také by umožnil rychlý přenos dat přes USB 3.

I když se někteří výrobci pokusí vyrobit neautorizované USB 3 Lightning kabely, je dost možné, že samotný iPad Pro si dodávaný výkon omezí, tudíž bude výsledek stejný, jako při použití USB 2 kabelu. Navíc používání neschválených USB kabelů se pro nabíjení nedoporučuje.

iPad Pro 6

Dnes nejčtenější

.