Zavřít reklamu

Samsung Apple

Apple má od roku 2012 velké spory ze svým konkurentem, společností Samsung. Někteří tvrdí, že všechny spory jsou pouze nahrané, aby se firmy mediálně podpořily, protože Samsung se nedávno rozhodl investovat 7,5 miliardy dolarů, jen aby mohl vyrábět ohebné OLED displeje pro nové iPhony. Mimochodem i čipy do iPhonů nebo iPadů vyrábí také Samsung. I tak patentové spory stále pokračují. V prosinci roku 2015 Samsung požádal Nejvyšší soud Spojených států o odvolání verdiktu. Podle verdiktu soudu musel Samsung zaplatit Applu 548 milionů dolarů za porušení patentu. Podle Samsungu porota neměla dostatek informací k pochopení patentů.

Dnes kalifornská společnost podala svůj argument k Nejvyššímu soudu, ve kterém uvádí, že nevidí důvod, proč by měl soud zasahovat. V případě, že bude případ opět otevřen a další verdikt bude hrát do karet Samsungu, tak Apple bude muset vrátit peníze zpět. Apple ve svém vyjádření napsal: „Snaha Samsungu je případ prodlužovat. Samsung však stále nepředložil legitimní důvod, proč by měl soud případ prodloužit. Ve svých tvrzeních říká, že to on je inovátor, a ne Apple navzdory přesvědčivým důkazům, které dokazují že Samsung okopíroval inovativní design iPhonu.“ Je pravda, že podobnost vlajkových lodí obou firem je velká. Je nutno však podotnkout, že iPhone byl představen o několik měsíců dříve.

Nejenom Samsung musí platit, Apple má spory ze společností VirnetX, která Apple zažalovala kvůli FaceTime. VirnetX soud vyhrál a Apple musí společnosti zaplatit 625 milionů dolarů.

130807185754-apple-vs-samsung-620xa

*Zdroj: Macrumors.com, Recode.net

Dnes nejčtenější

.