Zavřít reklamu

S2Samsung představil speciální edici svých hodinek Gear S2, která nese označení Classic a hodinky jsou v rámci ní k dispozici ve dvou verzích. První z nich je varianta Platinum, která je pokryta platinou a druhou je pak Rose Gold. Obě varianty stojí 15 000Kč, což je oproti Apple Watch Edition za 305 000Kč značný rozdíl.

Vtip je v tom, že zatím co Apple Watch Edition jsou skutečně zlaté, v případě Samsungu jsou hodinky pozlacené. Což znamená, že klasickou nerezovou ocel, ze které jsou hodinky vyrobeny pokryl Samsung 18-ti karátovým zlatem. Na vzhledu hodinek to nijak nepoznáte a vypadají skutečně velmi dobře. Ovšem cenový rozdíl je značný.

gear-s2_kv

Problém je v tom, že ani hodnota zlata použitého na výrobu Apple Watch nebude při roztavení nijak zázračná a majitelé nedostanou ani třetinu ceny, za kterou koupili samotné hodinky. Apple Watch Edition jsou však cíleny na lidi, kteří za den vydělají to co běžný čověk za rok a tyto věci je absolutně netrápí, ovšem Samsung Gear S2 Classic Gold nebo Platinum si může koupit kdokoli při ceně 13 000Kč.

Apple již také nabízí levnější variantu zlatých hodinek, ovšem ta je pouze nabarvena nikoli pozlacena a jedná se tak o klasický hliník nabarvený zlatou barvou, za kterou zaplatíte zhruba to stejné co za pozlacenou verzi Gear S2. Otázkou je, zda by pro Apple nemohlo být pozlacení do budoucna zajímavou možností jak nabídnout luxus za dobrou cenu. Přece jen se totiž stále bavíme jen o spotřební elektronice a zatím co Rolexy chcete ze zlata, u Apple Watch vám to může být tak nějak jedno.

gear-s2_design_classic_rose_gold

Dnes nejčtenější

.