Zavřít reklamu

foxconn

O tomto víkendu propukl v továrně Foxconn, kde se vyrábějí iPhony požár. Oheň údajně propukl v neděli večer a ačkoli zpočátku vypadal hrozivě, hasiči ho dostali ihned pod kontrolu, tudíž nenapáchal tolik škod.

Foxconn, nedávno předložil Applu návrh, ve kterém uvedl, že by se rád podílel na výrobě iPhonů ještě více. Vzhledem k tomuto důvodu, Foxconn ihned podal prohlášení o celém incidentu. „Nikdo nebyl zraněn, a požár nebude mít žádný dopad na výrobu iPhonů. Zatím nevíme co bylo příčinou… “ sdělil ve své tiskové zprávě.

Není to však poprvé, co Foxconn zažil krušné chvíle. V květnu roku 2011 nastal výbuch v oddílu, který vyrábí iPady. Důležité je podotknout, že květnový incident se bohužel neobešel bez ztrát na životech. Tři pracovníci totiž zemřeli a dalších patnáct bylo vážně zraněno.

Ohledně Foxconnu panuje několik záhad a mnoho lidí si myslí, že jsou v továrnách nepříznivé pracovní podmínky. Ten proto pracuje na spuštění programu „Technology tourism factory,“ a otevře tak dveře pro lidi, kteří chtějí vidět, jak se zde vyrábí zařízení a v jakých pracovních podmínkách.

foxcon_pozar

*Zdroj: cultofmac.com

Dnes nejčtenější

.