Zavřít reklamu

T-PainApple včera vydal obrovský update pre svoje hudobné nástroje a zahraničným médiám sa tak naskytla príležitosť spraviť rozhovor s nejakým hudobníkom, ktorý pravidelne používa aplikácie od Applu na tvorbu svojej hudby. Prvým bol teda portál The Verge, ktorý sa stretol s rapperom T-Pain, ktorému nerobí problém odrapovať zhruba 800 slov na jedno nadýchnutie, ale robí mu problém vysvetliť, ako vlastne ten GarageBand a ďalšie aplikácie fungujú. V rozhovore, ktorý pobavil nielen odborníkov ale aj bežných divákov, totiž hudobník nedokázal riadne vysvetliť, ako jeho nástroje fungujú a dozvedeli sme sa len, že „tu ťukne a ono to všetko spraví za vás“. Takže asi toľko k modernej hudbe.

Prvá vec, ktorá zaujala hlavne hudobníkov, je skutočnosť, že T-Pain vraj používa na tvorbu svojej hudby GarageBand, čo je taká jednoduchšia verzia Logic Pro X určená pre amatérov a začiatočníkov. To však neznamená, že by nemala svoje kvality, Apple totiž aj tu dokázal odviesť kvalitnú prácu a vytvoril nástroj, s ktorým viete vytvoriť hudbu. Ale ako to docieliť? Na to sa T-Paina určite nepýtajte: „Toto tu zjednodušuje prácu s loopmi… ak ste tak trochu rozrušení a chcete si pomôcť… povedzme že, môžte, eh, povedzme že čokoľvek z tohto náhodne a ono sa to následne nahráva do GarageBand. Hotovo!“ …chápeš brácho? ja ne.

Situácia nebola o nič lepšia ani pri prezentovaní funkcie Drummer: „…čo rád robím, je… aha, pozrite… jednoducho povedané, Drummer vás zbaví námahy… nemusel som spraviť nič… on to spravil všetko za mňa.“ Tak teraz len treba dúfať, že vybrať si do videa T-Paina bol nápad The Verge a nie Applu.

T-Pain GarageBand

Dnes nejčtenější

.